Aydın Belediye Meclisi Eylül Ayı son oturumuna Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya arasındaki sert tartışmalar damgasını vurdu. Toplantı gündemin dördüncü maddesinde görüşülen özel servis olarak çalışmak isteyen araçların ruhsat almak için Aydın Servisçiler Kooperatifinden olur yazısı alması şartının kaldırılması konuusnda Kaya Kooperatifi"in devre dışı bırakıldığı iddiası ile itiraz edince, eclis salonunda bir andan tansiyon yükseldi.
Şevket Kaya"nın bu itirazı üzerine Belediye Meclis Üyesi ve Aydın Şoförler Odası Başkanı Ali Tuncal konuyu hukukçulara sorduklarını, adaletin sağlanması için bu şartın kaldırılması gerektiğini belirterek Servisçiler Kooperatifine üye olmayanların zaten Belediye"den direkt olarak ruhsat alabildiklerini söyledi.
Ali Tuncal"ın bu sözleri üzerine kooperatifin olur belgesi vermesinin nasıl bir sakıncası olduğunu anlayamadığını belirten Şevket Kaya"nın “O zaman ruhsat almak için Kooperatifin olur belgesi aranmasına rağmen Belediye direkt olarak ruhsat veriyorsa burada bir yasa dışılık var” sözlerine bir anda sinirlenen Belediye Başkanı İlhami Ortekin “Nasıl yasadışı dersin. Senin Belediye Meclis üyesi olarak çıkardığın yönetmelikten haberin yok. Sen ne söylenmek istediğini anlayamamışsın.”dedi.
Oturduğu yerden Belediye Başkanı İlhami Ortekin"e cevap veren Şevket Kaya, “O zaman bilgilendir. Ben meclis üyesi olarak bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Sizinde Belediye Başkanı olarak bilgi vermek zorunluluğun var. Biz senin yaptığın icraatları gazetelerden mi öğreneceğiz” şeklinde konuştu.
Şevket Kaya"nın sözleri üzerine iyice sinirlenen Belediye Başkanı İlhami Ortekin, şunları söyedi: “Burası Okul mu sana bilgi vereyim. Bu yönetmelik çıkarken sen burada değil miydin. Çıkarttığın yönetmeliği bilmiyorsun. Eczacılık yapacağına birazda meclis üyeliği yap”
Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile Şevket Kaya"nın sert tartışmasının ardından karar Şevket Kaya"nın ret oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile Belediye Meclis üyesi Şevket Kaya"nın tartışmaları esnasında Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Kozacıoğlu"nun uyuklaması da dikkatlerden kaçmadı.