İstanbul Sarıyer Belediyesince başlatılan ve Didim’de Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi Derneğince yürütülen “Kapakları, Kutuları topluyoruz, Engelleri aşıyoruz” kampanyası çerçevesinde toplanan 3 ton kapak Sarıyer Belediyesine gönderilirken 12 adet tekerlekli Sandalye Cem evine teslim edildi.
Geçtiğimiz yıl İstanbul Ataşehir Belediyesince yürütülen Engellilere için Kapak Toplama Kampanyası bu yıl Sarıyer Belediyesince sürdürülmüş, Didim’de Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi Derneği öncülüğünde sürdürülen kampanyada toplanan 3 ton kapak Cem evi önünden yüklenerek Sarıyer Belediyesine gönderilmişti. Gönderilen 3 ton kapak karşılığına denk gelen 12 tekerlekli sandalye Didim Cem evine gönderilirken, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği Üyesi Hasan Dikçe tekerlekli sandalyelerin Didim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim edilip ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacağını söyledi.
Dikçe, kampanyanın ilk olarak 2010 yılında Ataşehir Belediyesince başlatıldığını ve ilk kampanyada 4 tekerlekli sandalye kendilerine gönderildiğini söylerken “İlk kampanya biraz gevşek çalışmamızdan kaynaklı az kapak toplandı. 2012 yılında kampanya İstanbul Sarıyer Belediyesince sürdürüldü. Biz bu konuda bu yıl etkin şekilde çalıştık. Afişler bastırdık, işletmelere astık ve bu şekilde çalışmayı başlattık. Bu yıl 3 ton kapak toplandı. Bu çalışma duyarlılık sayesinde daha etkin şekilde sürdürüldü 3 ton kapağa denk gelen 12 tekerlekli sandalye derneğimize gönderildi. Bu destekten dolayı Sarıyer Belediyesine teşekkür ediyoruz. Biz geçen bu yıl sandalyeleri Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma vakfına teslim etmiştik. Bu yıl için da yine aynı şekilde düşünüyoruz ama bu konuda ihtiyacı olan dernek, vakıf ve kişilerin de taleplerini değerlendireceğiz” dedi.
Tekerlekli Sandalyelerin dağıtımının yönetim kurulu toplantısında alınacak karar sonrasında daha net şekilde belirleneceğini de belirten Dikçe “Kimin ihtiyacı varsa ona verilecek. Geçen yıl Kaymakamlığımıza vermiştik. Kampanyamıza duyarlık gösteren herkese teşekkür ediyorum. Kampanya kapsamında şahsıma bir teşekkür plaketi gönderildi, bunu da bu çalışmaya emek veren Derneğimiz yönetimine, çalışanlara ve kampanyaya destek verenler adına derneğimize bağışlayacağım” şeklinde konuştu.

20120114ay507565.jpg