İstanbul Tophane"de sanat galerisi açılışı sırasında sokakta içki içildiği gerekçesiyle 3 ayrı sanat galerisine yönelik saldırıyla ilgili Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada bir arpa boyu yol alınamadı.

Tophane Firuzağa Mahallesi"nde 3 ay önce yaşanan saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı, polisten olayla ilgili tüm delillerin gönderilmesini istedi. Ancak polis, 40 mağdurun şikâyetçi olduğu saldırının gerçekleştiği sokakta güvenlik veMOBESE kameraları bulunmadığını bildirdi.

Olaydan sonra gözaltına alınan 6 şüpheli ise suçlamaları kabul etmedi. Mağdur ve şikâyetçiler de şüphelileri teşhis edemedi. Bu nedenle saldırganların kimliklerine dair bir eşkâl ya da isimelde edilemedi. Savcılık halen saldırıdan bir gün önce Tophane"de galericilere yönelik baskını destekleyen yazılar yayınlayan bir internet sitesinin sahibini araştırıyor. Bu araştırma sonunda eğer soruşturmada halen yeni bir delil elde edilemezse savcılık dosyaya takipsizlik kararı verecek.