Belki biraz acımasız olacak ama kimse kusura bakmasın. Gereken soruşturmaların talimatını verdik.

Bodrum katlarının etkileneceği noktalarında iptaline kadar bütün tedbirler yapılacak. Dere yataklarındaki bütün çalışmaları yürüteceğiz. Bu konuda basınımızdan yargımızdan destek bekliyorum. Çünkü gittiğimiz kararlarda yürütmeyi durdurma kararları alınmaktadır.

Bu boyuttaki bir doğal afet dünyanın neresinde olursa olsun her yerde var. Ama bizim alabildiğimiz tedbirler önemli. Biz ekibimizle birlikte çok ciddi boyutta kurtarma çalışmaları yaptık.

'Ekipman konusunda yetersiz kalındı' gibi sözler söylenemez. Bölgede 1225 personelle ve 406 büyük araçlarla ciddi bir kurtarma çalışması yapıldı. 100 civarında araç denizden çıkarıldı.

Basın Ekspres yolu yapılırken, bir mimar olarak söylüyorum, Basın Ekspres Yolu bir dere yatağı üzerinden geçirilirken, niçin yağışları denize aktaracak sistemler düşünülmedi diye sesli düşünmek istiyorum.



BAYKAL'A ELEŞTİRİ

Muhalefet liderleri, ''Sayın Başkan ne yapabiliriz?'' diye sorsunlar.

Kendileri de 44 yıl yönetimlerde bulundular. 44 yılda yaptıklarıyla, bizim 16 yılda yaptıklarımıza baksınlar. Bunun için halkımız onlara iktidarı vermiyor.



5'İNİN RUHSATI VAR

Dün sayın Baykal TIR parkından bahsediyor? ''Kimlere ait, ruhsatı kim verdi?'' dedi.

Bu parklardan 5 tanesinin ruhsatı var, ama CHP döneminde Küçükçekmece"de verilmiş ruhsatlar. 5 tane parkın ruhsatları maalesef CHP döneminde verilmiş ve bizim Osmanlı Parkı 19 Şubat"ta 2008"de mühürlemiş. TIR garajı olmaz diye.

Çengelköy"de İstavroz deresinde, sanki buralar boşaltılmış dolgu yapılmış gibi para alınmış bu bizim belediyemiz lehine sonuçlandı. Bunlar ödendi. Bunlar hep CHP"nin işleri. Bunlara girmek istemiyorum. ''Onlar yanlış yaptı bizim yapmamız normaldir'' demek istemiyorum.



BİZİM DE EKSİKLERİMİZ VAR

Bizim de eksiklerimiz var bunları gidermek zorundayız. Bununla ilgili ciddi tedbirler alacağız.

Baykal diyor ki ''Niçin buralar ıslah edilmedi?'' 'Silivri merkezindeki dereyle ilgili 2005"te burası problem olabilir' dedim.



SİLİVRİ'DEKİ FELAKETİN NEDENİ KÖPRÜ

Silivri"deki sel felaketinin nedeni dört gözlü köprüdür. Dört gözlü köprü yapmış, iki gözünü çıkarmışlar ve CHP dönemi kendilerine göre köprü yapmışlar. Burada su şişerek sele neden oldu.

Yargıya götürdü, önce yürütmeyi durdurma aldılar 2007"de, 2008"de planı iptal ettirdiler ve maalesef bilirkişinin verdiği, İSKİ"nin talep ettiği koruma bandı 25 metre.. Bilirkişi diyor ki hayır 7 metre. Buyursun açıklamasını yapsın. Nasıl planları iptal ettirdiniz? Gelen sonuç ortada ve maalesef burası siyasi taleplere kurban gitti.



3 KİŞİ ÖLDÜĞÜNDE BAYKAL NEREDEYDİ?

710 trilyon Silivri"ye yatırım yapmışız, 50 trilyon daha yapacaktık ve bu işi bitirecektik. Silivri"de dere kenarında çöplük oluşturulmuştu. Daha önce

CHP"nin yaptığı bu çöplük alandaki yağmur nedeniyle oluşan selde, 3 vatandaşımızın öldüğü zaman sayın Baykal neredeydi?



Silivri Yeni Mahalle"deki yerin zemini nedir?

CHP tarafından orası toplu konut alanı olarak ilan edilmiş ve tamamen balçık ve dere yatağının olduğu yere, Baykal 100 konutlu adımı attınız.

''Hani dere yataklarından kaldırın'' diyorsunuz sayın Baykal, siz de gittiniz burada 1000 konutlu adımı attınız. Bilim adamlarınıza sorun, nasıl bir zemini ön görüleri var?

Yani siyaset yapılıyor maalesef. Siyasetler bir tarafa bırakılmalı. Bunlar seçimde olur. Ama seçim dışında, ne olursa olsun siyasi partiler destek vermeli, yanlışlar olunca ikaz etmeli.

Beklentim şu. Bugün biziz yarın başkaları. Sorumluyuz, sorumluluğu kabul ediyorum. Burada siyasi parti yok. Günahtır yazıktır.



AFET BÖLGESİ İLAN EDİLECEK Mİ?

'Afet bölgesi ilan edilsin' diyorlar. Afet bölgesi demek, tamamen yaşamdan arındırmak demek. Afet bölgesi ilan ettiğiniz zaman yaşamdan arındırmak anlamına geliyor. İslah edilsin, düzeltilsin, çalışılsın. Yasal düzenleme yapınız demiyorlar. Bir önceki parlamento döneminde, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı"nın komisyon üyelerini İstanbul"a davet ettik, kentsel dönüşüm yasasının çıkması gerektiğini söyledik ve aralarında CHP"li üyelerinde bulunduğu üyeler bu yasayı mutlaka çıkarmalıyız dediler. Ama bu yasa hala çıkmadı ve yok bu yasa. Bizzat oradaki hocalarının önünde de, CHP"lilerde söyledi. Ama tabiî ki siyaset. Siyasetin menfaatine bürünenler başka şey görmüyorlar.


AYAMAMA'YA ENGEL OLAN NE VARSA YIKACAĞIZ

Ayamama Deresi üzerinde, maalesef bazı fabrikalar sanayiler, derenin bile bazı yerlerini bahçelerine kattıklarını gördük. Dereyi daraltmışlar. Dereler kendi istedikleri gibi akacakken, insanoğlu benim istediğim gibi akacaksın diyor.

Ayamama Deresi'nin istikametini çizeceğiz ve onun yolunda engel olan ne varsa onu yıkıp geçeceğiz. Hürriyet