Sakatlıktan kısa sürede kurtulan Valencia'nın Türk futbolcusu Mehmet Topal, yarın akşam Barcelona'ya karşı oynayacakları maçın kadrosuna alındı.

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 7. haftanın sonucu merakla beklenen Barcelona-Valencia maçında Mehmet Topal'ın da forma giyme olasılığı bulunuyor. Sağ ayak bileğinde yaşadığı sakatlıktan kısa sürede kurtulan Mehmet, teknik direktör Unai Emery'nin 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı.

Emery, düzenlediği basın toplantısında, ''Nou Camp'ın çok zor bir deplasman olduğunun, zorlanacağımızın bilincindeyiz. Barcelona'nın karakteristik özelliği rakibi şartlandırıyor ama buna hazırız. Silahlarımız ve kalitemizle kazanmak için sahaya çıkacağız'' dedi.

Valencia teknik direktörü, Barcelona'nın bu sezon evinde 1 yenilgi, 1 de beraberlik aldığının hatırlatılması üzerine ise ''Eğer yanlış hatırlamıyorsam Barcelona geçen sezon evinde sadece bir maçta berabere kaldı. Bu sezon ise kazanmakta zorlanıyor. Ama biz karşımızda büyük bir Barça bulacağımızı düşünüyoruz ve bu yüzden maçta yüzde yüz ile oynamamız gerekiyor. Çünkü Barcelona'ya kazanmak için gidiyoruz. Onların hata yapacaklarını düşünemeyiz, kendi oyunumuzu oynamalıyız'' değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada Barcelona'da sakatlıktan yeni çıkan Xavi ve Pedro Rodriguez ile milli takımdan hafif sakatlıkla dönen David Villa, Valencia maçının kadrosuna alındı.

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, basın toplantısında, ''Belki bu sezon Nou Camp'ta çok güçlü olamadık ama ben evde yanmayı tercih ediyorum. Her ne olursa olsun evimizde daha güçlüyüz'' dedi.

La Liga'da Valencia 16 puanla lider, Barcelona ise 13 puanla 4. sırada bulunuyor.

A.A.