Tolga Sayışman, "Dizilerin süresi arttı diye kimseye zam yapılmadı. O zaman ben de ücretimi düşürmem" dedi.

Dizi sektörü çalışanlarının Taksim Meydanı'nda yaptığı "Yerli dizi yersiz uzun" isyanı Çalışma Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık dizi sektörü çalışanlarının çalışma saat ve koşullarını araştırıp rapor hazırlaması için 2 müfettiş görevlendirip İstanbul'a gönderdi. Müfettişler tek tek setlere ve film şirketlerine baskınlar yaparak evrakları incelemeye, çalışanlara hangi koşullarda çalıştıklarını sormaya başladı. 'Gönülçelen' dizisini çeken Asis Yapım'ın, ardından Lale Devri dizini ziyaret edecek olan müfettişleri, dizinin başrol oyuncuları Tolgahan Sayışman ve Serenay Sarıkaya gözleri kapıda bekliyorlar.

Gerekirse yapımcıyla konuşurum

Avşar Film'in sahibi Şükrü Avşar'ın "Diziler kısalırsa çalışanların geliri düşer" sözüne katılmadığını belirten Sayışman şöyle konuştu: "Benim şikâyetim çok çok fazla. Bu iş böyle gitmez. Bu kadar uzun süreler olmaz. Dizeler uzadıkça aslında çalışanların ömrünü kısaltıyor. Ücretimiz neden düşsün ki. Eskidende aynı ücreti alıyorduk şimdi süre arttı. Dakikalar arttı diye kimseye zam yapılmadı. Kimsenin de ücretimi indirmeye hakkı yok. Yapımcıyla konuşurum. Ücretimden bir lira düşürmem.

Sarıkaya: Gerçekten çok çalışıyoruz

Serenay Sarıkaya ise bu konudaki görüşlerini şöyle ifade etti: Fazla çalıştığımız bir gerçek. Bunun içinde gereken tepkiler verildi. İşe yarayıp yaramadığını bilmiyoruz zamanla göreceğiz. Benim bir şikâyetim olamaz. Bu sektöre yeni girdim.

İşte tartışma çıkaran o sözler

Avşar Film'in sahibi Şükrü Avşar, dizilerin süresi ve alınan ücretlerle ilgili şu açıkmayı yapmıştı: "İnşallah yapımcılar için de, oyuncular ve teknik ekip için de şartlar düzelir ama ben sektörün bu sistemde düzene girebileceğini düşünmüyorum. Çünkü bizim işimiz saatli, vardiyayla yapılacak bir iş değil. Mesela gece çekimleri yapılıyor ya da bir bölümü 5 günde yetiştirmemiz gerekiyor. Avrupalı, Amerikalı dizilerini aylar öncesinden çekmeye başlıyor. Ayrıca biz de herkes diğer sektör çalışanlarına göre yüksek ücret alıyor. Eğer çalışma saati vardiyalara bölünürse otomatik olarak sektör çalışanlarının da ücreti düşer."