Yoksul grubu için yapımı gerçekleştirilen İstanbul Kayabaşı'ndaki 504 konutun, konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları çekildi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Yoksulu ev sahibi yapmak boynumuzun borcu” dedi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, yoksul grubu için yapılan İstanbul Kayabaşı'ndaki 504 konutun, konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları çekildi. Bağcılar Spor Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı 504 konutun kurasına, 321'i engelli 6 bin 320 kişi başvurdu.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, kura çekilişinde yaptığı konuşmada, Başakşehir ilçesindeki Kayabaşı'nda başlatmış oldukları 60 bin konutluk uydu kentin, Türkiye'de bir bölgede yapılacak olan en büyük ve en modern uydu kent olduğunu söyledi.

İNŞALLAH HERKESE YUVA YAPARIZ

Bayraktar, 504 konut için 6 bin 320 başvuru olduğu ve çoğu başvuru sahibine ev veremeyecekleri için üzgün olduğunu belirterek, “İnşallah imkanlar el verir de yoksul insanlarımızın tamamını bir yuvaya kavuştururuz” dedi. TOKİ'nin görevinin, alt gelir grubu ve yoksul insanları ev sahibi yapmak ve Türkiye'yi gecekondulardan kurtarmak olduğunu anlatan Bayraktar, kurasını çekecekleri 504 konutun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tüm Türkiye'de başlatmış oldukları bir projenin parçası olduğunu ifade etti.

KALİTE AÇISINDAN FARKI YOK

Vatandaşların, evlerin tamamlanmasıyla 22 yıl vadeyle 100 liralık taksitlerle ev sahibi olacaklarına dikkati çeken Bayraktar, yoksul grubuna yaptıkları evlerin, diğer yaptıkları orta ve üst gelir grubuna yaptıkları evlerden kalite açısından hiçbir farkı olmadığını söyledi. Yoksul grubu için yaptıkları konutlarda çok titiz davrandıklarını ve hiçbir sosyal güvencesi ve geliri olmayan insanları seçmeye çalıştıklarını anlatan Bayraktar, “Yoksul grubunu ev sahibi yapmak bizim boynumuzun borcudur, görevimizdir” dedi.

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Bayraktar, “Zenginlere yaptığımız konutlardan kazandığımız paralarla kıymetli arsalarımızı değerlendirmek suretiyle elde etmiş olduğumuz kaynakla alt gelir grubuna ve yoksullara yönelik bu atağımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Kayabaşı'nın, kendileri için çok önemli bir proje olduğunu dile getiren Bayraktar, İstanbul'un diğer bölgelerinde de konut yapmaya devam edeceklerini söyledi. Bayraktar, “Burada hak sahibi olamayan kardeşle-rimiz için onlarla üzüleceğimi ve onlar için daha çok çalışacağımızı söylemek istiyorum” dedi.


Erdoğan: Haksızlığa fırsat vermedik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kayabaşı'ndaki 504 konutun, konut alma hakkı ve konut belirleme kuralarının çekim törenine, Ankara'dan canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, bu projenin yıllardır özlemi olduğunu belirterek, özellikle hiçbir geliri olmayan vatandaşlara imkan yaratmanın düşüncesi ve endişesi içinde olduğunu ifade etti. Seçimlerde, hiçbir sosyal güvencesi olmayanlara 100 lira taksitle bir ev sözü verdiklerini, şimdi bu sözü yerine getirmenin gururu içinde olduklarını belirten Erdoğan, bu tip konutlara olan ihtiyacın, başvuru sayılarına bakıldığında daha iyi anlaşılacağına dikkat çekti. Başvuruları değerlendirirken olası bir haksızlığın önüne geçmek için tüm başvuruları sıkı bir şekilde denetlediklerini dile getiren Erdoğan, diğer şehirlerde de bu çalışmaların devam edeceğini, en geç 2010 yılının sonuna kadar bu projenin hayata geçirileceğini söyledi./yeni şafak