ABD Başkanı George Bush"tan 20 Ocak 2009"da görevi devralacak Barack Obama ve eşi Michelle önceki gün Beyaz Saray"ı ziyaret etti. Bu Obama"nın Beyaz Saray"a ilk gidişi değildi. 4 yıl önce Chicago Senatörü seçildiği zaman da diğer senatörlerle birlikte Beyaz Saray"a girmişti. Obama bu ziyaretiyle ilgili şok açıklamaları seçim öncesinde piyasaya çıkan “The Audacity of Hope” kitabında anlattı. Kitaba göre, Bush, kahvaltıya davet ettiği senatörler arasında bulunan Obama ile sıkıştıktan sonra arkasındaki yardımcısından elleri temizlemekte kullanılan bir dezenfektan olan Klecks"i istedi ve ellerini temizledi.

DİKKAT ET SENİ İNDİRİRLER

Daha sonra dezenfektanı Obama"ya uzattı ve “Siz de elinizi dezenfekte etmek için bu spreyi kullanmak ister misiniz? Bulaşıcı hastalıklardan koruyor” dedi. Obama hijyen kurallarına uymayan biri olduğu sanılmasın diye dezenfektandan alıp ellerini temizlediğini anlatıyor. Bush daha sonra Obama"yı daha da fazla şaşırtan bir söz söyledi. Bush, “Parlak bir geleceğin var. Çok dikkat çekersen en ufak hatanda seni indirirler. Sadece bizimkiler seni indirmek istemeyecek, aynı zamanda sizin taraftakiler de seni indirmek isteyecektir” dedi.



Görüşme basına sızdı Bush kızdı

ABD"nin 44. Başkanı seçilen Barack Obama"nın önceki gece Beyaz Saray"ı ilk ziyaret edişi ve Başkan George Bush"la görüşmesinin detayları basına sızınca Bush öfkelendi. Obama"nın danışmanlarının görüşmenin detaylarını basına sızdırması ve New York Times gazetesinin dün görüşmeden bir haberi özel haber olarak ilk sayfasına taşıması Beyaz Saray"da rahatsızlık yarattı. Çok gizli kalması gereken bu özel görüşmede ele alınan konulardan birisi olan, otomobil endüstrisinin kurtarılması yönündeki tartışmanın New York Times sayfalarında yer bulması Başkan Bush"un danışmanları tarafından eleştirildi. Yardımcıları yanlarında olmadan Oval Ofis"te buluşan ikili pek çok konuyu ele almıştı. AP"nin de görüşmeden detaylar vermesinin ardından Bush"un bir danışmanı Drudgereport"a yaptığı açıklamada, Obama"nın başkanlar arasında yapılan görüşmenin özel kalması gerektiği yönündeki geleneği bilmediğini iğneli bir üslupla belirterek siyahi başkan adayını eleştirdi. (Akşam)