Hisarcıklıoğlu, TOBB'un 67. Genel Kurulu'nun kapanışında yaptığı konuşmada, bir genel kurulu daha başarıyla bitirdiklerini belirterek, destek verenlere teşekkür etti.

Geride kalan yılın başarılı geçmesinde birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ''Sizler ve bizler, hep beraber bir birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik havasında bu başarıları elde ettik'' diye konuştu.

Önümüzdeki bir yıllık süreçte de yönetim kurulu olarak temsil ettikleri kitleye hizmet etmeyi amaçladıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, Birlik olarak parayla pulla yapılmayacak işleri yaptıklarını ifade etti.

''İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır'' anlayışına sahip olduklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, ''İnsanlara faydalı olabiliyorsak, bir kişiye iş ve aş sağlayabiliyorsak, yapmış olduğumuz müdahalelerle bir kişinin dükkanını, tezgahını açık tutabiliyorsak ne mutlu bize'' ifadesini kullandı.

-Genel kuruldan izlenimler-

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 67'inci genel kurula Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, bazı eski TOBB Başkanları, oda ve borsa başkanları, işadamları, Türkçe konuşan ülkelerin girişimcileri ve gazeteciler katıldı.

Geniş katılımın olduğu genel kurul öncesinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Katılımcılar TOBB ETÜ'nün kampüsüne girmeden önce kurulan masalardan kimliklerini aldılar, ardından kampüs içine X-Ray cihazlarından geçerek alındılar. Genel kurul salonuna girişte de ayrı bir X-Ray cihazından geçildi.

Genel kurul öncesinde salonda yerel türküler dinletildi. TOBB'un faaliyetleri ''60. Yılda TOBB'' isimli bir sinevizyon gösterisi ile anlatıldı. Salona önce Kılıçdaroğlu, sinevizyon gösterisinin ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi. Hisarcıklıoğlu'nun TOBB Başkanı olarak görev yaptığı sürede 21 bin kişiyle yüz yüze, 140 bin kişiyle de telefonda görüştüğü belirtildi.

Genel Kurul Başkanlığını ASO Başkanı Nurettin Özdebir üstlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mesajı okundu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasının sonunda ayakta alkışlanırken, Hisarcıklıoğlu'ndan sonra kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, yurt dışı seyahati nedeniyle konuşmasının ardından salondan ayrıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'ın konuşmasını dinledikten sonra salondan çıktı.

Genel kurul, mevzuat, ekonomik raporu inceleme, dilekleri inceleme, AB uyum, dış ilişkiler, ekonomi politikası, basın ve yayın ile hesapları inceleme komisyonlarının raporları ile 1 Ocak 2011-31 Aralık 2011 bütçe dönemi harcamaları ve kesin hesabının onaylanmasıyla devam etti. Genel Kurul, 1 Ocak 2013-31 Aralık 2013 dönemi bütçe teklifinin onaylanmasının ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun kapanış konuşmasıyla sona erdi.