Makina Mühendisleri Odası’nın Yeni mahalle 153 sokak üzerinde hizmete giren binasının açılış törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Denizli TMMOB Başkanı H.Hüseyin Hadımlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Sula, Oda temsilcileri, Kamu Kurum ve kuruluşlarının Müdürleri, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Nazilli Üyeleri ve vatandaşların katıldı.
Makina Mühendisleri Odası Nazilli Temsilcisi Mustafa Akaya yaptığı açılış konuşmasında; “Şubemizde, aklın ve bilimin ışığında en büyük yatırımın insana ve bilgiye yapılması gerektiği inancı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yeni binamızda üyelerimizle birlikte Nazilli’nin geleceği için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konumda TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI KURUMSAL BİR YAPIDIR”
TMMOB Makina Mühendisler Odası Denizli Şubesi Başkanı H.Hüseyin Hadımlı ise; “Nazilli temsilciliğimizin yeni hizmet binasının açılışında olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Hepinizin bildiği gibi makina mühendisleri odası bugün 80 bin’i aşan üyesi ile dev bir kurumsal yapıdır. Denizli şubemiz ise 1994 yılına kadar il temsilciliği olarak çalışmalarını sürdürürken 17 yıl önce şube olmuş aradan geçen 17 yıl boyunca gücünü sizlerden alarak gelişimini aralıksız sürdürmüştür. Bu gelişime katkı koyan siz değerli üyelerimiz başta olmak üzere tüm yöneticilerimize ve genel merkezimize teşekkür ediyorum. Bu gün TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli şubesi 3 bin 700’ü aşkın üyesiyle, Denizli’nin yanı sıra Uşak, Aydın, Muğla illeri ile Nazilli, Marmaris, Fethiye, Bodrum, Milas ve Ortaca gibi büyük ilçelerde bulunan temsilcilikleri ile başarılı çalışmalara imza atmaktadır. Nazilli’deki meslektaşlarımızın odamız ile ilişkilerinde sizlerin ihtiyaçlarına cevap verecek fiziki şartların sağlanmasını vazgeçilmez bir gerçek olarak görmüştür. Artan ihtiyaçlara cevap verebilmek, daha çağdaş sağlıklı ortamlarda mesleki eğitimlerimizi sürdürebilmek için yaptığımız çalışmalarımızda bugün sona ulaşmanın mutluluğuna yaşıyoruz. Makina Mühendisleri odası Nazilli İlçe temsilciliğimiz, bugünden itibaren kendi binasında üyelerine hizmet vermeye başlayacaktır. Buradaki açılışımız, aynı zamanda şubemizin birlik ve beraberlik içinde büyüyüp gelişmesinin en güzel göstergelerinden birisidir. Nazilli’de görev yapan siz değerli meslektaşlarımıza layık böyle bir binanın kazanılmasındaki en büyük payda elbette ki yine sizlerindir. Buradaki birlikteliğimiz Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak kurumsallaşmanın geliştirilerek sürdürüldüğünün bir kanıtıdır. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Nazilli ilçe temsilciliğimizin kendi hizmet binasının daha güçlü ve sağlıklı, çalışmalara katkı koyacağına da tüm kalbimle inanıyor, bu binamızın kazanılmasında emeği geçen siz değerli üyelerimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“AYDIN TEŞVİK KAPSAMINDA 2. SIRAYA GELMELİ”
Aydın’ın teşvik kapsamında 3’ncü sırada yer aldığı için sanayisinin gelişmede sıkıntı çektiğine değinene Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise; “Aydın ne yazık ki teşvik kapsamında 3’ncü sırada. Bunu bütün siyasetçi arkadaşlarımıza söylememiz gerekiyor veya bütün siyasetçi arkadaşlarımızın milletvekillerimize söylenmesi gerekiyor. Teşvik kapsamında 2’nci sırada bulunan Manisa, Uşak, Afyona bakıyoruz gelişmekte ve gelişiyor ama teşvik kapsamında 3’ncü sırada bulunan Nazilli ve Aydın’da sanayi gelişemiyor. Çünkü yatırımcı daha çok 2. ve 1. teşvik kapsamındaki yerlere gidiyor. Adnan Menderes’in torunları olarak baktığımızda çok büyük bir hızla büyüyen Aydın, şimdilerde ise küçülüyor. Bu bizim için büyük bir kayıp, bunu vekillerimizin toplu bir çalışması ile dillendirmemiz gerekiyor. Nazilli Belediyesi olarak organize sanayiye çok önem veriyoruz. Şimdi ise Organize sanayi bölgemize doğalgaz vermek için tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tahminimize göre Nisan ayından itibaren OSB’ye doğalgaz verebileceğiz. Nazilli’nin geleceğini düşündüğümüz için OSB’ye nereden baksanız 5 milyon TL gibi yatırımla bir yardımda bulunduk. Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız ve OSB Yönetim kurulu arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sayesinde 2012 yılında 11 firmamız OSB’de faaliyete geçecek” dedi.

“NAZİLLİ’NİN BÜYÜMESİ VE SANAYİLEŞMESİ GEREKİYOR”
Nazilli’nin sanayi yönünde güçlü olmasını arzu ettiğimiz noktasında toplum yararına çalışan ve ekonomide verimliliği artırmak için çalışan Makina Mühendisleri Odası’nın yeni hizmet binasında faaliyete geçmesinden mutlu olduğunu ifade eden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur; “Nazilli’nin sanayi açısından maalesef şu anda istediğimiz seviyede olmadığı kanaatindeyim. Bu olay kanaatin ötesinde bir gerçek ama bu tablonun olumlu yönde değişmesi Nazilli’deki Makina mühendisi arkadaşlarımız sayesinde olacaktır. 60’a yakın makina mühendisi arkadaşlarımın Nazilli’nin büyümesinde ve sanayileşmesinde bilgi birikimlerini paylaşarak önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyorum. Önümüzdeki günlerde üye sayılarının artarak Nazilli’ye hizmet etmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kaymakam Okur ve Belediye Başkanı Alıcık başta olmak üzere protokol üyeleri ve makina mühendisleri oda başkanları ile birlikte açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyelerinin hizmet binasını incelemesinin ardından dökülen lokma’nın tadına bakıldı.

20120105ay504242_01.jpg