Tiyatro kültürünün teknolojiye yenildiğini ileri süren tiyatrocular, karanfil dağıtarak tiyatroya dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, 'Dünya Tiyatro Günü' dolayısıyla Şair Nabi Kültür Merkezi'nde bir açıklama yaparak ardından belediye önünde vatandaşlara karanfil dağıttı.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ ile Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe'yi de makamında ziyaret eden tiyatrocular, Dünya Tiyatro Günü'nü kutladı. Başkan Yardımcısı Yücetepe'yı ziyarette konuşan oyuncular, Şanlıurfa Belediyesi'nin sanata, kültür ve sosyal işlere verdiği desteğe dikkat çekerek, bu desteğin devam etmesi temennisinde bulundu. Tiyatrocuların 'Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutlayan Yücetepe, belediyecilik hizmetlerinin sadece fiziki yapıdan ibaret olmadığını, kültür ve sanat faaliyetlerine de önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak belediye olarak bu alanda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çocuk ve yetişkinlere olmak üzere yılda 8 farklı oyun sahneleme başarısı gösterdiklerini kaydeden Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmen Yardımcısı Rıdvan Genç, topluluk olarak büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi.

Genç, devlet ve profesyonel tiyatroların sergiledikleri performansla oyunlarını sahnelediklerini belirtti.

Rıdvan Genç ve beraberindeki oyuncular, belediye binası önünde vatandaşlara Dünya Tiyatro Günü nedeniyle karanfil dağıttı. Tiyatroyu sanatın aynası olarak değerlendiren tiyatrocu Tuba Özçelik, insanı insana sanatla tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti. Narin Yılmaz ise "Teknolojinin gelişmesi ve internetin çoğaldığı, sosyalleşmenin azaldığı bu dönemlerde tiyatroya duyulan sevginin azaldığını görüyoruz. Herkesi tiyatroya bekliyoruz." diye konuştu.