Antalya’da “Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor” projesi kapsamında hazırlanan ve ev kadınlarının sahneye koyduğu “KocaYasa” adlı oyun, projenin ikinci yıldönümü olan 12 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de AKM’de izleyicisiyle buluşuyor.

Oyunun metni, daha önceki oyunları gibi projeye katılmadan önce hiçbir tiyatro deneyimleri olmayan ev kadınları tarafından yazıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2 yıl önce kentin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan kadınların sosyal hayata katılımını artırmak ve kadın sorunlarını dile getirebilecekleri alanlar yaratmak amacıyla “Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor” projesini başlattı. Bu projeyle kadınların kamusal ve özel alanlarda karşı karşıya kaldıkları sorunlara yönelik farkındalık yaratmak ve kabullenme alışkanlığı yerine çözüm üretmeye yönelik davranışlar geliştirmeleri amaçlandı. Proje kapsamında ev kadınlarının sahneye koyduğu “KocaYasa” adlı oyun, projenin ikinci yıldönümü olan 12 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de AKM’de izleyicisiyle buluşacak.

PROJE AMACINA ULAŞTI

2000’li yılların Türkiye’sinde dramatik bir seyir izleyen kadın sorunları, bu sorunları birinci elden yaşayan kadınların kaleminden Büyükşehir Belediyesi’nin projesi kapsamında tiyatro oyununa dönüştürüldü. Kadınlar kendi hayatlarında karşılaştıkları şiddeti ve ayrımcılığı “KocaYasa” adını verdikleri oyunlarıyla tiyatro sahnesinden izleyenlere anlatıyor. KocaYasa, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor adlı sosyal projenin 2’nci oyunu. Oyunda kadınların, cinsiyetçi politikalar nedeniyle yaşadıkları sorunlar, trajikomik bir dille sahnelenirken, kadın erkek ilişkileri üzerinden cinsiyet ayrımcılığı eleştiriliyor. Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor projesinin ilk oyunu ise yine amatör yazar Meryem Nart’ın kaleme aldığı “Bir Evet İki Hayır Arası Hayat” adlı oyundu.