Ankara Devlet Tiyatrosundan bir heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenecek ''AB Yapısal Fonlarının Kültürel ve Yaratıcı Endüstrilere Desteğinin İyileştirilmesi'' konusundaki atölye çalışmasına katılacak.

Devlet Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Dış İlişkiler ve Festival Birimi Sorumlusu Sükun Işıtan, Strateji Geliştirme Müdürlüğünden Feray Kara ve Burhan Aydın'dan oluşan heyet, Avrupa Tiyatrosu Konvansiyonunun (ETC)davetlisi olarak Belçika'ya gidecek.

Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Potansiyeli Platformu kapsamında, ETC Avrupa Film Şirketleri Birliği, Avrupa Mimarlık Politikaları Forumu ve Avrupa Kültür Hareketi Platformu üyelerinin hazırladıkları atölye çalışmasına, Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu (Kültür Komisyonu, Bölgesel Gelişim Komisyonu), Bölgeler Komitesi, ulusal ve bölgesel temsilcilerle kültürel tabanlı yapısal fon projelerinin liderleri katılacak.

Yapısal fonlar içerisindeki kültür ve yaratıcı endüstriler, turizm gelişimi ve belirli bir bölgeye çekicilik kazandırma girişimlerinin önemi ve yeni çalışmaların ele alınacağı, konuyla ilgili raporların, iyi sonuçlanmış uygulamaların, yapısal fonlardan yararlanan, yararlanmak için çalışan tiyatrolar ya da projelerin irdeleneceği atölye çalışması, 17 Şubatta gerçekleştirilecek.

Devlet Tiyatroları, 1988 yılında kurulan ETC'ye 2005 yılında ''gözlemci'', 2006'da ''aday ülke tiyatrosu'', Nisan 2007'de ise ''asil üye'' olarak kabul edildi. 31 Ekim?1 Kasım 2008'de 23 ülkeden 36 tiyatro temsilcilerinin katıldığı ETC Güz Genel Kurulu, İstanbul'da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

36 ülkeden 41 tiyatronun üye olduğu ETC, Avrupa'da yeni oyunların yazılmasını, çok dilli, çok tiyatrolu bir ortaklıkta bu oyunların oynanmasını, karşılıklı fikir alışverişi yapılmasını, bireysel ya da büyük ölçekli projelerin geliştirilmesini, uygulanmasını ve Avrupa ile bütünleşmesini saptamaya çalışan bir kuruluş olarak görev yapıyor.