Aydın Belediyesi, kuruluşunun 130"ncu yıl etkinlikleri çerçevesinde 27 Mart Dünya Tiyatro Günü"nü hazırladığı bir dizi etkinlikle kutluyor. Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları"nın hazırladığı 5 günlük programın açılışı önceki gün yapıldı.
Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi"nde yapılan Dünya Tiyatro Günü etkinliğinin açılış gününde fuayede ve bahçede resim, heykel ve seramik sergisi açıldı. Sergide Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu, İnönü İlköğretim Okulu ve Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin resimleri, Maksut Kesici"nin “Geri Dönüşüm Kutusu” adlı heykel çalışmaları, Güler Ünlü"nün seramik çalışmaları ve Mehmet Akkaya"nın yağlı boya resimleri etkinlikler kapsamında sergilendi.
Tiyatro sahnesinin bahçesinde Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde verilen kokteylin ardından tiyatro salonuna geçildi.
Aydın Belediyesi Başkan Yardımcısı Şefika Çoban yaptığı konuşmada, “Bu yıl belediyemizin kuruluşunun 130"ncu yılını kutlamaktayız. Bu tarih aynı zamanda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"ün doğumunun 130"ncu yılı. 2011 yılı bizim açımızdan iki tarihsel mirasımızın anıldığı bir yıl olacaktır. Tüm yıla yayılacak olan etkinliklerimizi 7 Eylül tarihinde gerçekleştireceğimiz ulusal bir festival ile taçlandırmak istiyoruz. Bilindiği gibi kentleri yaşanılır kılan en önemli şeylerden biri sanat ve kültüre verilen değerdir. Bu bilinçten yola çıkarak kentimizi bir kültür ve sanat kenti yapma konusunda özel bir çaba sarf etmekteyiz” dedi.
ABŞT oyuncusu İrem Akçay"ın 2011 Uluslar arası Dünya Tiyatro Günü bildirisini okumasının ardından “Oyunlardan Sahneler” adlı tiyatro gösterimine geçildi. ABŞT Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına"nın yönettiği oyunda S.Umut Kaya, İrem Akçay, Şeniz Karaöz, Özlem Çolak, Halil Uzel, Cafer İlhan ve Murat Uysal oynadılar. Oyun sonrası sahneyi dolduran tiyatro severler oyuncuları dakikalarca alkışlar Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban ve Belediye Meclis Üyesi Altan Güney oyunculara çiçek verdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın Belediyesi olarak, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü çerçevesinde 5 gün boyunca devam edecek sanat ve tiyatroyla dolu bir program hazırladık. Aydın Belediyesi olarak sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam edeceğiz. İnsanlık var olduğu müddetçe, tiyatro da yaşamını sürdürecektir. Binlerce yıla meydan okuyan bu sanat, aynı zamanda insanlık tarihinin de bir izdüşümüdür. Tüm seyircilerimizin ve tiyatro emekçilerinin Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun” diye konuştu.