Didim"de "Engelliler Haftası" dolayısla düzenlenen etkinlikte sahne alan ekibin çalışmaları hakkında bilgiler veren tiyatro oyuncusu Emrah Çamdereli, “Amacımız Tiyatro oynamak değil ekibimizi kurduktan sonra Didim"de her türlü toplumsal sorumluluğu olan gecede yer alarak Didim"i sanat, kültür ve barışın kenti yapmak” dedi.
10 yıldır profesyonel anlamda tiyatro oynadığını ifade eden Çamdereli, “Didim"de 3 yıldan bu yana bu konuyla ilgili çalışma yapıyoruz. Didim"in kabuğunu kırmak için çalışmalar yapacağız. Sadece Tiyatro değil, değişik oyunlar sergileyeceğiz. Didim"i bir sanat kenti dönüştürme fikrimiz var. Bu anlamda hayatını tiyatroya adamış ve şu an hayatta olmayan ve halen yaşamını sürdüren ünlün simaların Didim"e getirme ve onlarla ilgili projelerimiz var. Didim"de 25-30 Ağustos tarihleri içerisinde resmi bir şekilde açılış yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Önümüzdeki günlerde yeni oyuncu seçimleri yapacaklarını açıklayan Çamdereli, şunları söyledi: “Tiyatro ekibimize başvurular 5 Haziran"da sona eriyor. Şu an için 6 kişiyiz bu sayıyı 10"a çıkarmayı planlıyoruz. Ayrıca yer problemi yaşıyoruz. Sponsor sorunu da yaşıyoruz. Bu anlamda Didim"in adından destek bulmaya çalışıyoruz”