27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü çerçevesinde Küçükçekmece Belediyesi tarafından Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye, ünlü tiyatrocular Nedim Saban ve Volkan Severcan konuk oldu. Söyleşinin moderatörlüğünü Küçükçekmece kültür merkezleri Genel Sanat Yönetmeni Levent Tülek yaptı.

Moderatörlüğünü Küçükçekmece Kültür Merkezleri Genel Sanat Yönetmeni Levent Tülek'in yaptığı "Sinema, İnternet ve Televizyon Karşısında Bir Don Kişot: Tiyatro" isimli söyleşiye, ünlü tiyatrocular Nedim Saban ve Volkan Severcan konuk oldu. Keyifli bir sohbet havasında gerçekleştirilen söyleşide, günümüzde tiyatroya bakış açısı, tiyatronun sinema ve internet karşısındaki duruşu ve tiyatroya verilen önem konuşuldu. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcısı Levent Uslu'nun da katıldığı söyleşiye, Küçükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi.



MUHSİN ERTUĞRUL'UN HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Söyleşiye, Küçükçekmece'nin çok önemli ve donanımlı kültür merkezlerine sahip olduğunu dile getirerek başlayan tiyatro ve dizi oyuncusu Volkan Severcan "Küçükçekmece'de bir salon açıldığını duyunca; ne olur diye düşünmüştüm. Ancak Türkiye'nin her yerinde oynuyorum ve görüyorum ki en iyi salonlar Küçükçekmece'de. Küçükçekmece, sanata ve sanatçıya önem veren bir belediye başkanına sahip. Aziz Yeniay, Küçükçekmece'nin en büyük şansıdır. Ben ve benim gibi düşünen tiyatroda emeği geçen herkes adına her zaman sizin yanınızda olmaya hazırız" diye konuştu.

Özel tiyatro sahibi Nedim Saban'da "Tiyatro salon sorunu yaşıyor. Beşiktaş'ta Şişli'de böyle salonlar yok. Tiyatronun üstadı Muhsin Ertuğrul'un semt tiyatrosu hayali vardı. Bu günleri görse çok mutlu olurdu. Aziz Yeniay gibi bir başkan bizlerin önemli bir kazancıdır."diyerek, sanata ve sanatçıya verdiği önemden dolayı Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür etti.

İNTERNET TV'Yİ ÖLDÜRÜYOR

Tiyatronun sinema ve internet karşısında duruşu hakkında değerlendirmelerin yapıldığı söyleşide, ünlü tiyatrocu Saban; "Televizyonda yayınlanan bir dizi tutuyor ancak reytinglerine bakıldığında düşük olduğunu görüyoruz. Çünkü insanlar tekrarlarını internetten izliyorlar. Yani internetin gücü televizyonu öldürüyor. Bu da tiyatroyu ön plana çıkarıyor. Tiyatro ölümsüzdür, şimdiye kadar yaşadı, bundan sonra da yaşamaya devam edecek" dedi.

Söyleşinin moderatörü Levent Tülek ise okullarda oynanan tiyatrolara dikkat çekti. Çocuğun tiyatroyla tanışmasının okul vasıtasıyla başladığını söyleyen Tülek; "Okullara gelen tiyatroları okul müdürleri yada görevli kişiler, hiç incelemeden kabul ediyorlar. Bu durumun MEB tarafından bir sisteme bağlanması gerekir ki çocuklar iyi oyunlarla karşılaşsın ve tiyatroya karşı ilgi ve merak duysunlar" diye konuştu.

EN BÜYÜK AFİFE JALE ÖDÜLÜ EŞİMDİR

Söyleşi sırasında eğlenceli dakikalar da yaşandı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan "Afife Jale Tiyatro Ödülleri Adayları" hakkında görüşlerin dile getirildiği söyleşide Nedim Saban; ödüllerin subjektif olarak verildiğini söyleyerek, ödül töreni için "Hafife Jale" deyimini kullandı. Volkan Severcan ise artık oscarlar bile subjektif. Defalarca Afife Jale'ye aday oldum. Fakat ödül alamadım ama şahsıma en büyük Afife Jale ödülü eşimdir" diyerek, katılımcılara Afife Jale ödüllerinin kendisi için önemini anlattı.

HEDEFİMİZ MODERN KENTLİYİ YARATMAK

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın da ünlü tiyatroculara eşlik ettiği söyleşide, Yeniay ünlü tiyatroculara teşekkür ederek "Biz kenti üçayak üzerine kurmayı hedef edindik. Fiziki anlamda modern kent, kentli oluşumunu sağlayacak sosyal çalışmalar ve kenti ayakta tutacak insanların aş ve işi. Bu işi yaparken talepleri karşılayacak noktada olmayı istemiyoruz. Talep planlamasını bizler yapıyoruz. Vatandaşımızın bizden istemesine gerek bırakmıyoruz." dedi. Söyleşi sonunda Başkan Yeniay, konuklara teşekkür ederek çiçek verdi.