Şirket, 30 ilde yayına giren Tivibi Ev ile 7 megabitin üstünde hızla internete bağlanan 2 milyon 450 bin aboneye ulaşacak.

TTNET'in yeni dönem TV platformu Tivibu stratejilerini geliştirmeye devam ediyor. Geçen yıl uygulamaya koyduğu Tivibu Web ile internet üzerinden televizyon izleme imkanı sunan firma, uygulamayı eve taşıyor. TTNET, IPTV teknolojisi ile geliştirilen Tivbu Ev 30 ilde televizyon ekranlarıyla buluştu. Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Tivibu Ev başlangıç paketinin 9.9 lira,standart paketin 19.90 lira standart plus paketin ise 29.29 lire olduğunu söyledi. Yılmaz, "Burada 10 tanesi HD olmak üzere toplam 106 kanal var. Sayıları binden fazla olan filmler var. Aynı zamanda ekstra ücret karşılığında verilen sinema kanalları da var. Müşteri bu paketlerden hangisini alırsa, bunun paralelindeki Tivibu WEB paketi kendisine ücretsiz olarak hediye edilecek" dedi.

Cep'e de girecek

Tivibu'nun cep telefonundan ulaşılabilecek versiyonu Tivibu Cep'in ise yılın ikinci çeyreğinde hizmete gireceğini ifade eden Yılmaz, böylece Tivibu'yu bundan sonra Tivibu Ev, Tivibu Web ve Tivibu Cep olarak 3 ekrana taşımayı başaracaklarını bildirdi. Türkiye'de 6 milyon ADSL abonesi bulunduğunu hedeflerinin ise 7 megabit ve üzeri hızla internete bağlı müşteriler olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bunların sayı da 2 milyon 450 bin. Biz tüm bu aboneleri potansiyel müşteri olarak görüyoruz" diye konuştu. Yılmaz, 20011'da sadece Tivibu Ev'in 30 ilde yayında olacağını gelen talep doğrultusunda uygulamayı 2012'den itibaren diğer illere yayacaklarını vurguladı.

Tek fatura imkanı

Artık insanların tek fatura ödemek istediklerini ifade eden Yılmaz, bugün itibariyle bunu da yaptıklarını bildirdi. ''Bugün TTNET'in yeni dünyası ile tanışmak istiyorum, internet, televizyon, web tv ve ses hizmeti olsun'' diyenler için 39 liralık giriş paketini hizmete sunduklarını belirten Yılmaz, ''sınırsız internet, sınırsız televizyon ve sınırsıza yakın telefon konuşmasını da 99 liraya sunduklarını bildirdi.

5 yılda 9 milyar TL yatırım yaptık

Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, bölgeler arası dijital uçurumun ortadan kaldırılması ve internet hizmetlerinin Türkiye'nin her yerinde sunulması için örnek alt yapı çalışmaları sergilediklerini ifade ederek, ''Bu yatırımların sonucunda bireysel ve kurumsal

müşterilerin hayatlarını kolaylaştıran, onlara değer katan en yeni teknolojileri sunuyoruz. 'Tivibu Ev' bunun en son örneği'' dedi. Bozkurt, artan hız ve kapasitelerle sunulan geniş bant internet

erişiminin ise bu gelişim zincirinin önemli bir halkası olduğunu ifade ederek, internet alanında bunların yapılabilmesi için pek çok yatırım yaptıklarını, Türk Telekom'un son 5 yılda 9 milyar lira yatırım gerçekleştirdiğini bildirdi.



(Tivibu"ya katkı sağlayan medya temsilcilerine plaket verildi. İpek Medya Grup Başkanı Fatih Karaca, plaketi TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ve Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt"un elinden aldı.)

Tarifeler kafa yoruyor fazla serbestleşme oldu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TTNET'in tanıtım toplantısında sektöre ince mesajlar gönderdi. Yıldırım, mobil telefonun Türkiye'de kullanıldığı ilk yıllarda sabit telefon kullanıcıları tarafından eleştirildiğini anımsatarak, ''cepçiler'' şeklinde tanımladığı cep telefonu operatörlerinin geçen sürede önemli bir ivme yakaladığını ifade etti.

Verimlilik düşüyor

Bakan Yıldırım, ''Cepçiler, o manada cepçiler değil. Aslında şimdi kıran kırana yarış yapıyorlar. Birbirlerinin cebinden ne alabiliriz diye. Vatandaşı rahat bırakın. İşine gücüne kafa yorduğundan çok vatandaş bunların tarifelerine kafa yoruyor, verimliliği düşüyor. Serbestleşme dedik de bu kadarını demedik. Fazla serbestleşme oldu'' diye konuştu.

Televizyon yayıncılığı konusunda kabahatin yayıncılarda değil, ihtiyaç olduğu halde düzenlemeleri yapmayanlar da olduğunu vurgulayan Yıldırım, vatandaşın en iyiyi ve en yeniyi aradığını dile getirdi. Vatandaşın kullandığı çanak antenlerin sayısının on milyonları geçmesinden sızlanılmaması ya da şikayet edilmemesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, ''Önüne daha iyi bir şey koysaydık buna gitmeyecekti'' dedi.

4'ncü bölgede üretilen 'cep'e teşvik geliyor

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yerli cep telefonuna BTK bütçesinden destek sağlanacağı haberleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Yıldırım şöyle konuştu: ''Yerli cep telefonu ya da başka bilişimle ilgili yerli ürünleri teşvik etmek için bazı tedbirlerin alınması doğal. Malum yeni teşvik rejimi var. Bu teşvik rejimine göre, 1., 2.,3. ve 4. bölgeler var. Şu anda 4. bölgede bilişime yönelik yatırımlar destek kapsamında değil. Bu kapsama alınmasıyla buralarda kurulacak üretim tesisleri desteklenmiş olacak. Çalıştığımız formül bu.''

Sayısal yayına 2015'e kadar zor geçeriz

BTK Başkanı Tayfun Acarer ise, bilişim sektöründe yakınsama kavramının artık ''birbirinin içine geçme'' şekline dönüştüğünü ifade etti. Sayısal karasal yayıncılık ve fiber sistemlerinin geleceğin teknolojileri olduğunu anlatan Acarer, ''Avrupa Birliği 2013 yılında sayısal yayına geçişi tamamlayacağını söyledi. Ancak Türkiye maalesef bu konuda çok ciddi bir mesafe alamadı. Bırakın 2013'ü, 2015'de bile sayısal yayıncılığa geçmemiz mümkün olmayacak'' diye konuştu. Acarer, uydu üzerinden yapılan bazı yayınların da özellikle kırsal alanda sosyal problemlere yol açacağı uyarısını yaptı.