Alptekin'in röportaj sırasında giydiği tişörtündeki "NAMAZ KEEPS TOGETHER (Namaz bir arada tutar)" yazısı dikkat çekti.

Bir dönem podyumun aranılan isimlerinden olan Yaşar Alptekin, yaşamında yepyeni bir sayfa açtı.

Şov dünyasından uzaklaşan ve kendine yeni bir yol çizip Hac'ca giden Yaşar Alptekin, ardında bıraktığı yaşam tarzından pişmanlık duyduğunu belirtti. Kızı Ayris ile birlikte yaşadığı evinin kapılarını Kelebek'e açan Yaşar Alptekin, "Eski arkadaşlarımdan kopmadım, Hepsi Allah kulu. Ben kimse ile kutuplaşmıyorum. Yanlış bir şey yaptığımı da düşünmüyorum. Evet, zamanında çok kötü şeyler yaptım, ama artık temiz bir insanım. Geçmişte yaptığım her şeyi çöpe attım" dedi.

Kendine bambaşka bir yol çizip hacca giden Alptekin"i 16 yaşındaki kızı Ayris ile birlikte yaşadığı evinde ziyaret ettik. Eski manken, “Geçmişte yaptığım her şeyi çöpe attım” dedi.

Siz magazin dünyasından uzaklaşalı yıllar oldu. Peki bu süre boyunca neler yaptınız?

- Eskiden halkın takdirini kazanıyordum, şimdi hakkın takdirini kazanmaya başladım diyelim... Mankenlik mesleğini, sunuculuğu ve tanıtım işlerini bundan sonra İslami şartlara uygun olarak yapacağım.

Yaşam tarzınızı bir anda değiştirdiniz. Bu ani değişimin sebeplerini açıklar mısınız?

- Her insanın bir yolculuk dönemi vardır. Ben de kendime bunu sordum ve Rabbim yardım etti, namaza başladım. Hayatım güzelleşti, daha anlamlı oldu. Artık sadece Allah"ıma kulluk et- meye çalışıyorum. Çok da düzenli bir hayatım var, mutluyum. Huzuru buldum. Bu şekilde insan kendini çok daha iyi ve zinde hissediyor.

Bu değişimden sonra çevrenizden tepki mi gördünüz yoksa tam tersi size olan ilgi mi arttı?

- Eskiden beni yolda gördükleri zaman “Merhaba” diyorlardı, şimdi ise “Selamünaleyküm” diyorlar. Eskiden bu söz dudaktan söyleniyordu, şimdi gönülden söyleniyor. İlgi kadar tepki de görüyorum tabii, bunlar olacaktır muhakkak. Doğada da her türlü renk vardır, insanoğlu böyledir, Ama kim ne derse desin, ben yine de “Bana nasip ettin, kullarının hepsine nasip et” diye Allah"ıma dua ediyorum.

Magazin dünyasından tamamen kopmanız anlamına gelen bu değişim, aynı zamanda sizi o camiada uzun zamandır hiç olmadığınız kadar popüler hale getirdi. Şimdi tüm gözler üzerinizde. Bu durumdan rahatsızlık duyuyor musunuz?

- Hayır, hiç rahatsızlık duymuyorum. Ses getirmesi olayına gelince... Benim yaptığım şeyde bir gariplik yok ki... Ben Müslüman bir insanım ve boynuma haç takmıyor, putlarla da dolaşmıyorum. Kaldi ki o insanlara bile bir şey söylenmezken, benim boynuma astığım tespihe mi söylenecek?

Ailenizden, ev hayatınızdan söz edelim biraz da... Ev düzeninizde neler değişti?

- Hayatımda çok farklı bir değişiklik olmadı. Eskisi gibi sinemaya, tiyatroya ve konserlere gidiyorum yine... Sadece daha seçici olarak yapıyorum bunları. Tek fark bu...

Kızınızla aranız nasıl? Sizin bu değişiminizi o nasıl değerlendiriyor?

- Her baba ile kızı arasında büyük bir sevgi ve aşk vardır. Benim de kızımla aram çok iyi... Hatta eskisinden bile iyi diyebilirim. Eskiden sinirli bir ruh halim vardı, kızım da bunu söylerdi. Şimdi daha mutlu ve huzurluyum. Çünkü eskiden yaşadığım hayat beni yoruyordu. Allah şimdi bana daha saygılı ve sevgili olmayı nasip ediyor. İçimdeki değişimi fark ettim, kızımla huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Her sabah ona kahvaltı hazırlıyorum, okuluna gidiyorum, yani daha çok ilgi gösteriyorum.

Kızınızın ileride nasıl bir meslek seçmesini istersiniz? Sizin onaylamayacağınız bir meslek seçerse karşı çıkar mısınız mesela?

- Hangi işte mutlu olacağını düşünüyorsa, o işi yapsın. Ben ona sadece iyiyi ve kötüyü anlatıyorum, kararını kendisi verecektir. Allah da aynı şeyi kullarına söylemiştir. En iyisini Allah bilir. Bir Müslüman"ın her sektörde olması lazım...

Ya sizin izinizden gidip “Manken olacağım” derse... Sonuçta siz o hayatı pek benimsemiyorsunuz artık...

- Manken olması gerekiyorsa olsun... Dediğim gibi seçimi kendisi yapar, ben yalnız eğriyi doğruyu anlatırım.

Yeniden evlenmeyi düşünüyor musunuz? Böyle bir durumda kızınızın tepkisi ne olur dersiniz?

- Ben, o evlenme çağına gelene kadar eve üvey anne getirmeyeceğime dair kendisine söz verdim. Ben de tabii evlenmek isterim, nasipte varsa olur. Ama bunun için daha zaman var dediğim gibi... Zaten ailem de benim evlenmemi istiyor. Kısmet...

Kızınızın başını kapatmasını ister misiniz? Bu konu hakkında kızınız neler düşünüyor?

- Tabii ki kapatmasını isterim, ama asla bunun için ona baskı yapmam. Kararı her insan gibi kendisi verecek. Nasıl istiyorsa öyle yapsın. Hayat, onun hayatı , ben ne yapabilirim. Günah da onun, sevap da...

Eski arkadaşlarınızla görüşüyor musunuz, yoksa çevreniz de değişti mi?

- Hiçbir arkadaşımdan kopmadım. Hepsi Allah kulu, kimse ile kutuplaşmıyorum, hepsinin bende değeri var. Onlar beni saygı ile karşılıyorlar, ben de onları... Ben kötü bir şey yaptığıma inanmıyorum. Namaz kılıyorum, bu güzelliği yaşıyorum. Zamanında çok kötü şeyler yaptım, ama artık temiz bir insanım. Geçmişimde yaptığım her şeyi çöpe attım. Mühim olan yapılan hatayı anlamak, doğru yola girmektir.