Sigara yasağının kapalı alanlarda uygulanmaya başlamasıyla, başkentte bir restoran işletmecisi yemeğin ardından sigara içmek isteyen müşterilerine nikotin sakızı ikram ediyor.

Yasağının ardından işletmeciler, sigara içen müşterileri için alternatif çözümler üretmeye başladı.
Ankara Tandoğan'da restoran işleten Serkan Yılmaz da yeni uygulamanın ardından, müşterilerine nikotin sakızı ve nikotin içeren patlıcanla hazırlanan yemekler sunuyor.

Serkan Yılmaz, soruları yanıtlarken, sigara yasağının uygulanmaya başlamasıyla müşterilerinin tepkisini merak ettiklerini söyledi. Bunun için alternatif bir çözüm bulduklarını anlatan Yılmaz, ''Arkadaşlarımızla oturduk konuştuk ve nikotin sakızı ikramı yapmaya karar verdik'' dedi.

Sigarayı bırakmak isteyen kişilerin nikotin sakızından yardım aldığını bildiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

''Bunun için müşterilerimize sigara yerine nikotin sakızı ikram ediyoruz. Sigarayı bırakmalarına vesile olur diye düşünüyoruz. Bunun yanında yine çok beğendiğimiz patlıcanlı yemekleri ve salataları da içinde nikotin bulunduğu için sigara tiryakilerine ikram ediyoruz. Müşterilerimiz de uygulamadan son derece memnun oldu, gelen tepkiler güzeldi.''

Uygulamayı bir süre daha devam ettireceğini dile getiren Yılmaz, ''Kesinlikle ticari bir kaygım yok. Bundan yıllar önce otobüslerde hatta uçaklarda bile sigara içiliyordu. İnşallah bu uygulamaya da toplum olarak çabuk uyum sağlayacağız'' diye konuştu.

Nikotin sakızı ikramı için müşterilerden ayrıca bir ücret talep etmediklerini kaydeden Yılmaz, yemeğin ardından kötü kokan kül tablaları yerine müşterilerine karanfilli şeker ve karanfil çiçeği verdiklerini söyledi.

Restoranda yemeğin ardından sigara içen müşterilerden Ayşe Besimoğlu da 30 yıldır sigara kullandığını ve bırakmayı düşündüğünü belirterek, ''Nikotin sakızı ikramının sigarayı bırakmama etkisi olur mu, olmaz mı bilmiyorum, çiğneyip göreceğiz. Sigarayı bırakmak istiyorum. Yasağın buna vesile olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Patlıcan salatası yiyen müşterilerden Ekrem Çelik ve Fatma Şahin ise uygulamanın ilginç olduğunu ifade ederek, patlıcan yiyerek sigarayı bırakmanın mümkün olmadığını düşündüklerini kaydetti.