İstanbul'da işlenen Münevver Karabulut cinayetinde, Adli Tıp raporu yeni soru işaretleri yarattı. Genç kızın kullandığı takma tırnakların dördünde birden fazla kadına ait DNA tiplemeleri bulununca, gözler Cem G.'nin, annesi Tülay G.'ye çevrildi.

KİME AİT OLDUĞUNU BİLMİYORUZ
Cinayet sonrası, 'delilleri karartma' şüphesiyle gözaltına alınan anne, bir gün sonra savcılıkça serbest bırakılmıştı. Kızıyla birlikte Rusya'ya giden Tülay G. için mavi bülten çıkartılmıştı. Anneden, gözaltında olduğu süre içinde 'kan veya tükürük örneği' alınmadığı ortaya çıktı. Emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin ise bu durumun normal olduğunu belirterek, 'Kişi ancak, cinayet şüphelisi ise örnekler alınır' dedi. Erdin'e göre Adli Tıp'taki 'sperm skandalı' kurumların yenilenmesi adına, devrim niteliğinde bir hata. Bir Adli Tıp yetkilisi ise 'DNA kime ait, bilemiyoruz. Tırnaklar takma olduğu için daha önce kullanan kişiye de ait olabilir' diye konuştu.

20 gün önce aldı kimse kullanmadı
MÜNEVVER'in, DNA örneklerinin bulunduğu takma tırnakları, cinayetten 20 gün önce aldığı ortaya çıktı. Baba Süreyya Karabulut şunları söyledi: Kızım planlı bir cinayete kurban gitti. Bu cinayete Cem de, ağabeyi de, annesi de katıldı. Kızımın tırnaklarındaki DNA da muhtemelen Cem'in annesine ait. Kızım öldürülmeden 20 gün önce takma tırnakları satın aldı. Sadece kendisi kullanıyordu. Zaten eşyalarını kimseye kullandırtmazdı. 4 tırnakta bu DNA çıktı. Böyle bir şey olsaydı 10 tırnakta da çıkardı.