Bilindiği gibi; Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı İkizdere köyünün istimlak edilecek olmasından dolayı İncirliova'dan İzmir'in Tire ilçesi ile 30 köye bağlantı oluşturan yol iptal edilmiş ve İkizdere Barajı"nın üst bölgesinde yeni yol açılmıştı.

Yeni yolun açılmasıyla birlikte köylerinde trafik yoğunluğunun artığına işaret eden Dereağzı Köyü Muhtarı Hüsamettin Tuğrul, yeni yolla birlikte ağır tonajlı araçların köylerinden sıkça geçmeye başladığını söyledi. Artan trafik yoğunluğu ile birlikte kazalarında artığına işaret eden Tuğrul, “Yeni yol yapılırken çevre yolu niçin düşünülmedi anlamıyoruz. Onca araçlar dar olan köyümün içinden geçiyorlar.Kazalarda kaçınılmaz oluyor. İl Özel idareden isteğimiz çevre yolu yapılması. Bu yönde müracaatımız olmasına rağmen birkaç yıldan önce olmaz diyorlar” dedi.

Dereağzı köyünün İncirliova"ya 3 kilometre uzaklıkta olduğuna dikkat çeken Tuğrul, “Köyümüz Aydın-Denizli çevre yolunun hemen kenarında. Aydın'a da yakın. Bu nedenle özellikle emekli vatandaşlarımızın tercihi konumuna geldik. Yine İkizdere köyünün istimlak edileceğinden dolayı 10 kadar vatandaşımız köyümüzden yer alıp, inşaat çalışmalarına başladılar. Biz köyümüze ait olan ve atıl durumda kalan çalılık ve tepelik alanın istimlak edilip inşaata açılmasını istiyoruz” diye konuştu.