Bu 'kaçakların' yaklaşık dörtte birini oluşturan 'yanlışlıkla' geçenler, paralarını ödüyor. Ancak köprü ve otoyollarda kaçak geçişlerin önü bir türlü alınamıyor. Uyanık sürücüler değişik taktiklerle gişelerden para ödemeden geçmenin yolunu buluyor. Bunun üzerine karayolları idaresi,  Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde kaçak geçişi önlemek için yeni sistemleri devreye sokuyor. 

KAÇAK GEÇİŞLERİ ÖNLEMEK İÇİN 

FSM'de kaçak geçişi önlemek için başlayan çalışmalarla, Anadolu yakası İstanbulEdirne yönünde, otoyol üzerinde güvenlik amaçlı çelik konstrüksiyon TAK'lar tesis ediliyor. FSM Köprüsü Anadolu yakası İstanbul Edirne yönünde, otoyol üzerinde güvenlik amaçlı çelik konstrüksiyon TAK'ların tesis edilmesi  çalışmaları devam ediyor.

Planlamaya göre köprüdeki çelik konstrüksiyon TAK'ların tesis edilmesi çalışması 7 Kasım tarihinde bitecek. Çalışmaların daha önce bitirilmesi için yoğun çaba sarfeceklerini ifade eden yetkililer, çalışmalar esnasında gerekli olan tüm emniyet tedbirleri alınacağı ve trafik işaretlemeleri yapılacağı, sürücülerin de yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları gerektiği kaydedildi. Sürücülere alternatif güzergahları kullanmaları öneriliyor. (Yenişafak)