Hollanda’ya TIR şoförü olarak giden Cihangir, insanların yaşamlarının en önemli parçasının bisiklete binmek olduğunu görünce ilk iş olarak pedal çevirmeyi öğrenmeye karar verdi. 

Bisiklet kullanmayı çok seven Cihangir, işyerindeki aşçının bozulan bisikletini onarınca, hayatındaki önemli değişikliğin de ilk adımını atmış oldu. Bisiklet tamiri, ardından da kişiye özel modelleriyle kısa sürede Hollanda’da ilgi odağı haline geldi. İlk kişiye özel bisikletini, o yılların ünlü kadın televizyon sunucularından biri için imal edince ünü ülkede ‘de Fietsfabriek’ (Bisiklet Fabrikası) markasıyla yayıldı. 

Bisiklet tutkularıyla bilinen Hollandalılar, Kraliçe Beatrix için özel bir model üreten Cihangir’e ‘Bisiklet Kralı’ diye hitap etmeye başladı. Türkiye’de de geçmişte fabrika işçilerinin işlerine bisikletle gittiğini hatırlatan Cihangir, Türk halkına bisikleti yeniden sevdirmek için kolları sıvadı. Antalya’da ilk satış ofisini açan Bisiklet Kralı “Hepsi ikinci el olan toplam 60 bin Euro’luk bisiklet getirdim. 8 aydır buradayım. 

İşyerim kulüp gibi oldu. Akşam olunca eşim, kızım, komşular toplanıyor ve tura çıkıyoruz” dedi. İşyerinin önünde duran bisikletleri ücretsiz olarak komşularının kullanımına sunan Cihangir, bisiklet sürmenin insanları sosyalleştirdiğini, sokağa çıkardığını, birbiriyle kaynaştırdığını ifade etti.