Hacı Ceyhan'ın (36) cenazesi, Yayladağı Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildikten sonra otopsi yapılmak üzere ambulansla Kahramanmaraş'taki Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne getirildi.

Evli 2 çocuk babası Ceyhan'ın cesedi, otopsinin ardından Kızılseki köyü camisinde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.
Cenaze törenine Ceyhan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil ile Sıtkı Güvenç, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve vatandaşlar katıldı.
Cenazenin götürülüşü sırasında Ceyhan'ın eşi Emine Ceyhan, ''Hani bana 'son seferim' demiştin. Şimdi cenazen geldi'' diyerek gözyaşı döktü.


Hacı Ceyhan'ın ağabeyi Ejder Ceyhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin kredi çekerek ev aldığını ve borcunu ödemek için yurt dışına çalıştığını ifade etti.
Hacı Ceyhan'ın tır şoförü olan dayısı Yahya Çetinkaya'nın kullandığı aracın Suriye'de yakıldığını ve Çetinkaya'nın Ceyhan'ı Suriye'ye feribotla gitmesi yönünde uyardığı belirtildi.
Olaya ilişkin ilk bilgilerde, patlamanın Hacı Ceyhan'ın kullandığı tırda meydana geldiği ve Ceyhan'ın bu nedenle öldüğü iddia edilmişti. Ceyhan'ın kullandığı tırın ait olduğu Oknal Sınai Tıbbi Gazlar AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, ''patlamanın kendi araçlarının hemen yanında bir başka firmaya ait sıvı karbondioksit yüklü tırda meydana geldiği ve patlamanın ardından kopan parçalardan birinin isabet etmesi sonucu Hacı Ceyhan'ın hayatını kaybettiği'' öne sürülmüştü.