Mahmut Taşlı 25 Mayıs’ta “mide bulantısı” şikâyetiyle Numune Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. İddiaya göre bundan sonra yaşananlar tam bir tıp skandalına dönüştü. 20 yaşındaki gencin kanser teşhisiyle alınan 3 organının, sağlıklı olduğu öne sürüldü.

Mahmut Taşlı’nın Ankara Numune Hastanesi’ne şikayetini bildirmesi sonrası yapılan tetkikler sonucunda, doktorlar Taşçı’nın midesinde 3x3 cm boyutunda ülser oluşumu belirlediler. Bundan alınan parçayı da bir özel laboratuvara (özel detay patoloji ve sistoloji laboratuvarı) 26 Mayıs tarihinde göndererek, incelenmesini istediler. Laboratuardan gelen yanıt, parçanın “temiz olduğu” yolunda idi. (malignite bulgusu içermeyen ülser, Kronik Gastrit, intestinal metaplazi raporu)
Ancak doktorlar gelen sonuçla yetinmeyip, tam üç gün sonra, yani 29 Mayıs tarihinde ikinci bir biyopsi daha yaptılar Mahmut Taşçı’ya.

Parça, yine aynı özel laboratuara gönderildi. Bu kez gelen tetkik sonucu kötüydü. Laboratuar, “Adenokarsinom (orta derecede farklılaşmamış) mide endoskopik “ tanısı koydu. Bunun üzerine Mahmut Taşçı, "mide korpusunda malign neoplazm" tanısı ile ameliyat edilmek üzere Numune Hastanesi’nin Genel Cerrahi

DAVA HARCINI YATIRAMADI, ADLİ YARDIM TALEBİNDE BULUNDU

Mahmut Taşlı, avukatı aracılığıyla konuyu mahkemeye de taşıdı. Hastane aleyhine 3 milyon TL'lik tazminat davası açmak için dilekçesini avukatı aracılığıyla 3 Ağustos'ta mahkemeye sundu.

Ancak yasalar gereği, tazminat davalarında istenen tazminat uyarınca mahkemeye harç da yatırılması gerekiyor. Taşlı'nın istediği tazminat miktarı gözönüne alındığında duruşmaya başlanması için 52 bin TL harç yatırılması gerekiyor.

Halen dışardan açık lise okumakta olan, herhangi bir geliri bulunmayan Mahmut Taşlı da, bu parayı bulamayacağı için avukatları adli yardım başvurusunda bulundu. Taşlı'nın mali durumunun bu harcı yatırmaya yeterli olmadığına ilişkin ilgili kurumlardan belge alan avukatlar, adli yardım talebiyle dava dilekçesini adliyeye verdi. Taşlı'nın davasına 14. idare mahkemesi bakacak.

Mahkeme duruşma aşamasına geçmek için öncelikle Taşlı'nın talep ettiği adli yardımı ele alıp, buna hakkı olup olmadığına karar verecek. Adli yardım hakkı olduğuna karar verilirse, duruşmaya geçilecek. Aksi bir kararda mahkeme, Taşlı'nın harç parasını, yani 52 bin TL'yi adliyeye yatırmasını isteyecek. Duruşmaya da bu para yatırıldıktan sonra başlanacak.

servisine nakledildi. Taşlı, 4 Haziran 2012’de ameliyata alındı. Taşlı’nın midesi ve dalağının tümü, pankreasının ise bir bölümü alındı. Ardından Taşçı, 13 Haziran tarihinde tedavisi tamamlandığı gerekçesiyle, hastaneden taburcu edildi. Kendisine, 20 gün kadar sonraya randevu verilerek, rutin ameliyat sonrası kontrole gelmesi söylendi.

ALINAN ORGANLAR “TEMİZ” ÇIKTI

Taşlı’nın ameliyat sırasında alınan organları ise, patoloji laboratuarına gönderildi. Ve laboratuarda yapılan inceleme sonucunda, 21 Haziran’da “parçaların tümü temizdir” raporu verildi. Yani, Taşlı’nın iki organı ve bir organının bir bölümü “boşuna boşuna alınmış” oldu.

ORGANLARI ALDILAR, SONRA “ORGANLAR TAM VE NORMAL” RAPORU VERDİLER

Numune Hastanesi’nde ikinci büyük skandal ise, Taşlı’nın ameliyat sonrası rutin incelemesinde yaşandı. Ameliyattan sadece birkaç gün sonra, 8 Haziran'da Mahmut Taşlı'ya Radyoloji Kliniği'nde yapılan "tüm abdomen ultrasonografi" incelemesi yapıldı. İncelemeyi yapan sorumlu doktor, Taşlı’nın üç organı aynı hastanede alınmış olmasına rağmen, “hastanın tüm organları normal yapıda ve mevcuttur” raporu verdi.

ALINAN ORGANLAR DA "TEMİZ" ÇIKTI

Ankara Numune Hastanesi, ameliyat sonrasında Taşlı'nın alınan organlarını da inceledi. Ve 21 Haziran tarihinde Numune Hastanesi'nin patoloji laboratuarından verilen mide, pankreas ve dalak konusundaki üç ayrı raporda, alınan üç organda da da kanser izine rastlanmadığı belirtildi.

İKİNCİ HASTANE İNCELEDİ, “ALINAN ORGANLAR TEMİZ” RAPORU VERDİ

Ankara Numune Hastanesi’nin bu ikinci skandalı üzerine Taşlı, ameliyat sırasında alınan parçaları başka bir yerde daha inceletmek istedi ve parçalar, Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir başka hastaneye, Dr Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan incelemede de, Taşlı’nın organlarında “alınmasını gerektirecek bir tümör oluşumuna rastlanmadığı” raporu verildi.

20 KİLO KAYBETTİ, SADECE SIVIYLA BESLENİYOR

Art arda yaşanan bu tıp skandallarının ardından 20 yaşındaki Mahmut Taşlı, üç ayda tam 20 kilo verdi. Midesi olmadığı için artık sadece sıvıyla beslenebiliyor.
Ve kendisine yapıldığına inandığı yanlış tedavi nedeniyle hakkını arıyor. Taşlı, Ankara numune Hastanesi ve kendisini ameliyat eden doktorlar aleyhine “ağır tıbbi hata” gerekçesiyle, tam 3 milyon TL’lik tazminat davası açtı.