ADÜ eski dekanı Prof. Dr. Turgay Aktunç, vefat etti.

Kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirine ADÜ eski Dekanı Prof. Dr. Turgay Aktunç'un cenazesi, öğle namazına müteakip Bey Camii'nden kaldırıldı.
Memleketi İstanbul'a defnedilecek olan Aktunç'un cenazesine yağmur olmasına rağmen Vali Mustafa Malay da katılırken çok sayıda öğretim görevlisi de gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

ADÜ'DE HERKESİ AĞLATAN TÖREN

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Turgay Aktunç (49) hayatını kaybetti. Kalp yetmezliği nedeniyle bir süredir görev yaptığı ADÜ Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören Turgay Aktunç, dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.
ADÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aktunç için bugün sabah ADÜ Spor Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Aydın Valisi Mustafa Malay, ADÜ rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, vali yardımcılar, Aktunç'un yakınları, mesai arkadaşları, öğrenciler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sevenleri katıldı.
Sabah saatlerinde Prof. Dr. Aktunç'un Bayrağa sarılı tabutu ADÜ Spor ve Kültür Salonu'na getirildi. Törende Aktunç'un mesai arkadaşları duygularını dile getirip, gözyaşları içerisinde Aktunç'un iyiliklerinden söz ettiler. Adnan Menderes Üniversitesi ve bilim camiasının çok önemli bir değerini kaybettiğini belirten Rektör Şükrü Boylu, Aktunç'u unutmayacaklarını söyledi. Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Turgay Aktunç'un sevenleri törende göz yaşlarını tutamazken, Aydın Valisi Mustafa Malay, Aktunç'un insan sevgisiyle dolu bir kişi olduğunu söyledi. Vali Malay konuşmasında “Aktunç, özellikle şehit ailelerine çok değer verirdi. Bütün şehit ailelerini ücretsiz muayene ederdi. Hayır işlerini çok severdi. Fakir fukaranın hep yanındaydı. Öğrencilerini ve mesleğini çok severdi. Kısacası her yönüyle mükemmel, hepimizin takdir ettiği bir yapıya sahipti. Zaman zaman görüşürdük, neşe dolu bir kişiydi. Ama vade dolduğu zaman bunun önüne kimse geçemiyor. Hocamızı genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü hepimiz yaşıyoruz. Başta üniversitemiz olmak üzere, ailesine, öğrencilerimize ve tüm Aydın halkına başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi.
Törenin ardından Aydın Beycamiine getirilen Prof. Dr. Turgay Aktunç'un cenazesi öğlen namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul'a gönderilecek. Prof. Dr. Turgay Aktunç 4 Nisan Cuma günü İstanbul Ataköy 5. Kısım Camiinde Cuma namazının ardından toprağa verilecek.


PROF. DR. TURGAY AKTUNÇ'UN ÖZ GEÇMİŞİ
01 Temmuz 1959 ABD'de doğan Turgay Aktunç 1976 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni kazandı. 1977 yılında Almanya Freiburg Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne öğrenime devam etme hakkı kazandı. 1983 yılında Freiburg Tıp Fakültesini bitirdi. 1984-1987 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalında ihtisas yaptıktan sonra Göz Hastalıkları Uzmanı oldu. 1987-1990 yılları arastada Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Anabilim. Dalı'nda uzman olarak çalıştıktan sonra Londra Moorefıelds Göz Hastanesi'nde vitreoretinal cerrahi eğitimi, New Orlaans -LSU'da vitreo-retinal cerrahi ve refraktif cerrahi eğitimi, Berlin Üniversitesi'tesinde refraküfeierrahi eğitimi aldı. 1990 yılında Doçent oldu. 13 Şubat 1997 tarihinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Profesör kadrosuna atandı. 30 Mayıs 2000 tarihinde Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde göreve başladı ve aynı tarihte Anabilim Dalı Başkanlığına atandı. 2002-2005 tarihleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. Halen Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalında öğretim Üyesi olarak görev yapıyordu.

Aydınpost Özel