MUĞLA'nın Milas İlçesi'ne bağlı Derince Köyü'nde, tarlasına gitmek üzere evinden ayrılan ve yol kenarında 4 kurşunla vurulmuş cesedi bulunan 45 yaşındaki Gülayşe Bilgi cinayetinde sürpriz bir gelişme oldu. Ölüm haberinden sonra olay yerine gelip ağıtlar yakan kadının eşi 47 yaşındaki Yakup Bilgi, çelişkili ifadeleri ve ahırda bulunan ruhsatsız 2 av tüfeği nedeniyle gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkemece de tutuklandı.

Milas'a bağlı Derince Köyü'nde oturan 45 yaşındaki Ülkiye Demir, 6 Mayıs Perşembe günü saat 09.00 sıralarında, Kavakyanı Mevkii'nde, yol kenarında bir kadının yerde hareketsiz yattığını farketti. Yanına gittiğinde cesedin komşusu evli, 2 çocuk annesi Gülayşe Bilgi'ye ait olduğunu gören Demir, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, incelemede bulunurken haberi alıp olay yerine gelen Yakup Bilgi de eşinin cesedi başında, “Evliliğimiz boyunca beni hiç üzmedi” diye gözyaşı döktü. Çocuklarından biri askerde olduğu öğrenilen Gülayşe Bilgi"nin sabah saatlerinde tarlasına gitmek üzere evden çıktığı belirtildi. Jandarmanın incelemesinin ardından Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan cenaze, daha sonra otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Soruşturma kapsamında gizlilik içinde çalışmaları yürüten jandarma, Gülayşe Bilgi'nin vücudunda 4 kurşun yarası bulunduğunu açıkladı. Kurşunların Bilgi'nin kol ve göğüs kısmına isabet ettiği, ayrıca üzerinde "Ben Hasan Zeybek'in damadıyım. Onu da böyle öldüreceğim" yazılı bir not ele geçirildiği bildirildi. Gelişmelerin ardından, notta adı geçen aynı köyden çiftçi Hasan Zeybek'in ifadesine başvuruldu. “Damadımla ufak tefek tartışmalar olur ama öyle büyük bir sorunumuz yok. Birbirimize gelir gideriz” diyerek ifade veren Zeybek serbest bırakılırken, damadı 35 yaşındaki S.O. gözaltına alındı. Sorgusunda, “Bilgi ailesi ve kayınpederimle aramda herhangi bir anlaşmazlık yok. İddialar doğru değil” diyen S.O., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Katilin, soruşturmayı yürüten ekiplerin kafasını karıştırmak için böyle bir not bırakmış olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Ölüm haberinden sonra olay yerine gelip ağıtlar yakan kadının eşi Yakup Bilgi'nin şüpheli davranışları ve çelişkili ifadeleri jandarmayı hareket geçirdi. Daha önce birşey bulamadıkları evde yeniden arama yapan ekipler, yan taraftaki ahırın kapısının üzerinde ruhsatsız iki av tüfeği ele geçirdi. Silahların dedesinden kaldığını, kullanılmadığı için ahırda tutulduğunu söyleyen ve öldürülen Gülayşe Bilgi ile çok sık kavga ettikleri bilgisine ulaşılan Yakup Bilgi, çelişkili ifadeleri ve şüpheli davranışları nedeniyle gözaltına alındı. Öldürülen kadının üzerinde bulunan esrarengiz nottaki el yazısı da Yakup Bilgi'nin el yazısıyla karşılaştırıldı.

Söke İlçe Jandarma Komutanlığı Kriminal Laboratuarı"ndaki incelemede, nottaki yazı ile Yakup Bilgi"nin yazısının örtüştüğü tespit edildi. Yakup Bilgi, eşini öldürdüğü iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Bu gelişmenin ardından S.O.'nun serbest bırakılması beklenirken, soruşturmanın sürdüğü, cinayet silahının halen araştırıldığı bildirildi. Olay yerinde yapılan araştırmada boş kovan ve olması gerekenden az kan olduğunu belirleyen jandarma ekiplerinin Gülayşe Bilgi'nin başka bir yerde öldürüldükten sonra buraya taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde durduğu ifade edildi.

DHA