Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'e Atatürk Stadı'nın yenileneceği proje ve bu konuda yapılanlar hakkında bilgi vererek, bundan sonra izlenecek yolla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Başkan Altepe, Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Faruk Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün bir araya geldiği toplantıda, Atatürk Stadı Projesi masaya yatırıldı.

Toplantıda, Bursa kamuoyunda seçilen Timsah şeklindeki projeyi çizen şirketin mimarları Hasan Sözüneri, Ayber Yeşilyurt ve Arman Yaşa, stadın avam projesini sundular.

-"BAŞBAKAN ERDOĞAN MODERN STATLAR İSTİYOR"-

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Türkiye'nin her şehirde gelişim ve değişimi önemseyen bir iktidara sahip olduğunu belirterek, "Bu anlayış Başbakanımızın belediye başkanlığından geliyor olmasının ve burada elde ettiği başarının büyük etkisi var. Spordan gelen ve ülkemizde spordaki tesis eksikliğini bilen bir kişi olarak başbakanımız şehirlerimizde modern statların, çağdaş spor tesislerinin olmasını istiyor. Bundan dolayı Kayseri başta olmak üzere birçok statlarımız yenilendi. Şu anda birçok
şehirde yeni stat yapımı konusunda inşaatlarımız devam ediyor. Bursa'daki stat diğer şehirlerdeki statlarımızdan farklı olacak. Diğer statları başka yerlere yeni yapılıyor. Bursa'daki stat ise yerinde yenilenecek. Büyükşehir Belediye Başkanımızın çalışmaları ve Bursa kamuoyunun isteği doğrultusunda Bursa stadının Avrupa Futbol Şampiyonası'nın oynanabileceği 33 bin kişiden az olmamak kaydıyla modern, yaşayan bir stat yapmak için çalışıyoruz" dedi.

-"TİMSAH PROJESİ ETKİLEYİCİ VE ŞEHİRLE UYUMLU"-

Bursa'nın spor ve futbol kenti olduğunun altını çizen Bakan Özak, hazırlanan projenin şehrin gerçekleriyle uyuştuğunu ve kendisini de çok etkilediğini ifade ederek, "Stadı şehirden koparttığınızda daha önce oluşan ambiyans yakalanamıyor. Bundan dolayı Bursa Atatürk Stadı'nın yerinde yenilenecek olan projeyi şehrin gerçekleriyle uyumlu olduğunu gördüm. Çok etkileyici bir proje. Stat bittiğinde maçlardaki coşkunun etkisi şehre inanılmaz bir motivasyon sağlayacağını şimdiden hissedebiliyorum. Bursa bunu başaracak güçte. Büyükşehir Belediye Başkanımızın inancını, bakanımız Faruk Çelik'in desteğini gördükten sonra bizde elimizden geleni yapacağız. Bundan dolayı Bursa'nın daha modern bir stada kavuşması için spor salonu ve yüzme havuzu tesislerimizi yıkacağız. Bu konuda bir protokol imzalayacağız. Halen devam eden yüzme havuzu ve spor salonu projelerimizi de bitireceğiz. Bursa bu statla birlikte diğer modern tesisleri de kazanacak" diye konuştu.

-"BURSA KENTE YAKIŞAN TESİSLERE SAHİP OLACAK"-

Devlet Bakanı Faruk Çelik de, seçimden önce Bursa'nın yeni stada kavuşmasının kamuoyunda en çok istenilen konuların başında geldiğini hatırlatarak, seçim sonrasında hızlanan bu yönde sürdürülen çalışmalarda aşama aşama ilerleme sağlandığını söyledi. Bursa'nın Bursa'ya yakışmayan stat, yüzme havuzu ve spor salonuna sahip olduğuna dikkati çeken Bakan Çelik, "Bu çağda, gelişen Türkiye şartlarında spor tesislerimizin daha modern olması gerekiyor. Bu eksikliği biliyor ve buna göre de çözümler üretiyorduk.
Gerek stadın mülk sahibi bakanlık ve genel müdürlük, gerekse belediyemizin teknik ekipleri çalışmalarını tamamladıktan sonra takas işlemleri yapılacak. Stat yerinde ve daha geniş alanda yenilenecek. Bursa yakın zamanda hem stadına hem de yeni modern yüzme ve spor salonuna kavuşmuş olacak" şeklinde konuştu.

-"STAT ÇALIŞMASI TÜRKİYE'NİN PROJESİ"-

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise stadyum konusundaki gelişmeleri ele aldıkları bu toplantı sonrasında çalışmaların daha da hızlanacağını söyledi. Stadın sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin projesi olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Atatürk Stadı Bursa'nın anıtsal bir yapısı. Böyle anıtsal bir yapıyı daha da görkemli bir hale getirecek çalışmalarımız hızla devam ediyor. UEFA kriterlerine göre yapılacak bu statla, ülkemizde uluslararası organizasyonları gerçekleştirebileceği bir tesise kavuşacak. Bursa bu proje ile sadece stada değil, bir yaşam merkezine kavuşacak. Bakanlarımızın desteği ile atılması gereken adımları attık. Adımlarımızı sağlam ve ileride her hangi bir sıkıntı yaşanmaması için dikkatli atıyoruz. Bursa'mıza ve Türkiye'mize yakışacak bir stat kazandıracağız" dedi. /İHA