27. haftanın açılış maçında şampiyonluğa en yakın isim olan Bursaspor, İstanbul Büyükşehir deplasmanında ummadığı bir mağlubiyet aldı. Yeşil-beyazlı ekip maça hızlı başlamasına rağmen ilk yarıda savunmanın bireysel hatalarından sonra gelişen iki pozisyon kalesine gol olarak döndü. Ev sahibi ekipten Marcin ve Hasan Ali"nin gollerine engel olamayan liderin tek golünü ise ikinci yarıda Volkan Şen kaydetti.
8.dakikada İstanbul B.B."nin kazandığı köşe vuruşunu Serhat kullandı. Ceza sahasına ortalanan topu Marcin kafayla ağlara gönderdi: 1-0
30"da Hüseyin"in hatası sonucu Tevfik topu kaptı. Ceza sahası içine gönderilen topu Bursa defansı uzaklaştırdı. Dönen topu Hasan Ali plaseyle kaleye gönderdi: 2-0
33. dakikada Turgay soldan ceza sahasına girdi. Kendini yerde bulan Turgay"a, Bünyamin Gezer aldatmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle sarı kart gösterdi.
73"de Ozan İpek aldığı topla ceza sahasına daldı. Kendini yerde bulan Bursalı oyuncu penaltı beklerken hakem oyunu devam ettirdi.
79"da Ali ile paslaşarak soldan içeri giren Volkan Şen"in sert şutu farkı bire indirdi: 2-1


Hasagiç kesik
Belediyespor"da, şike iddialarına ilişkin gözaltına alınan ve savcılıkça serbest bırakılan kaleci Kenan Hasagiç, Bursaspor maçı kadrosuna alınmadı.

Milliyet