Gazetenin "Öte yandan, diğer haberlerde..." başlığıyla verilen başyazılarından birinde, gözlerin dün medya patronu Rupert Murdoch ve oğlu James Murdoch’ın İngiliz Parlamentosundaki ifadesine çevrildiği, öte yandan herkesin hayatını etkileyebilecek başka bir krizin söz konusu olduğu vurgulandı.
 
AVRUPA ÖNLEYİCİ ADIM ATMAKTA GECİKTİ Gazete, Yunanistan’daki krizin İspanya ve İtalya’ya sıçramasını önleyecek adımları atmakta geciken Avrupalı liderlere karşı piyasaların sabrının azaldığını yazdı.
Krizin çözümü için "sihirli bir formül" bulunmadığını, ayrıntıların da çok teknik olduğunu yazan Times, "Eğer doğru kararlar alınmazsa, insanlar işlerini kaybedecek, tasarruflar, emeklilik fonları eriyecek" ifadelerine yer verdi.
 
BU KRİZDE NEFRET EDİLEN POLİTİKACILAR OLACAK Bazı politikacıların para birliğinin dağılmasından endişe ettiğine dikkati çeken gazete, ikinci mali krizde bankacıların değil, politikacıların nefret edilen kişiler haline geleceğini ileri sürdü. Makalenin sonunda, Avrupalı liderlere ülkelerindeki ekonomik durumla ilgili bir an önce birşeyler yapmaları çağrısında bulunuldu.(aa)