Özel Gonca Koleji Öğrenci Meclisi, Didim hakkında bilgi almak ve oda çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Didim Ticaret Odası"nı ziyaret etti.
Gonca Koleji"nin Rehbelik Öğretmeni Hüseyin Metin ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette, Özel Gonca Koleji öğrencileri, Oda Başkanı Ufuk Döver"den Didim ve Ticaret Odası hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerin, araştırmaya ve öğrenmeye dönük çalışmalarını kutlayan Oda Başkanı Ufuk Döver, onlara hayatta daha etkin roller almaları için, yeni gelişmelerden korkmamaları gerektiğini ve bilimsel yöntem ve teknikleri etkin olarak kullanmalarını tavsiye etti. Başkan Döver, Didim"in gelişmekte olan bir turizm kenti olduğunu, dolayısıyla altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve ciddi yatırımların da projelendirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Döver yaptığı açıklamada; Didim"in, turizm ve ticaret alanlarında daha etkin bir rol alabilmesi, çağdaş gelişmişlik düzeyini yakalanabilmesi, bölgede bir istikrar ve huzur kenti yaratılması temel hedeflerimiz arasında. Bu amacı gerçekleştirmek için, tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine açığız. Reklam ve fuar çalışmalarını diğer kurumlarla birlikte sürdürüyoruz” diye konuştu. Döver, bölgedeki güneş ve rüzgar enerjisinin yüksek potansiyeline dikkat çekerek, bu alanda yatırım amaçlı fizibilite çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Gon Koleji öğrencileri de, kendi projelerini anlatarak, Didim Ticaret Odası yönetiminden destek beklediklerini belirttiler. Oda yönetim kurulu üyelerinden Bahattin Gökdemir, eğitim konusuna büyük önem verdiklerini belirterek; “İlçemizdeki eğitim faaliyetlerini her zaman destekliyoruz” dedi.
Rehber Öğretmen Hüseyin Metin ise eğitim alanındaki açıklıklara dikkat çekerek, eğitim yatırımlarının desteklenmesi gerektiğini, resmi ve özel kurumların ortak projeler üretmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
Toplantının sonunda Ticaret Odası Başkanı tarafından öğrencilere puzzle hediye edildi.