Hemşirelik deneyiminden de faydalanan Savaş, tıp hukuku konusunda uzmanlaştı ve Yargıtay'da onaylanan 120 tıbbi hata davasını kitaplaştırdı. En çok hata 2002'de yaşanmış. Ankara birinci sırada bulunuyor.

1973 yılından 2006 yılına kadar yargıya yansıyan binlerce tıbbi müdahale hatalarından karara bağlanan 120 dosyayı inceleyen eski hemşire yeni avukat HalideSavaş, tıbbi en çok hatanın da 2002 yılında yaşandığını söylüyor.
En çok tıbbi hatanın yaşandığı tıp dalı ise tahmin edilenlerin aksine kadın doğum alanı. Yüzde 17'lik pay ile kadın doğum birinci sırayı alırken kamuoyunda en çok hatanın gerçekleştiği düşünülen genel cerrahi ise yüzde 14 ile ikinci sırada bulunuyor.
Yargıya yansıyan tıbbi hatalarda Ankara ilk sırada.Tıbbi müdahale hatalarında birinci sırada bulunan Ankara'yı İstanbul takip ediyor. Avukat Halide Savaş, Ankara'nın ilk sırada bulunmasını, Sağlık Bakanlığı'na açılan davaların bir çoğunun Ankara'da olmasına bağlıyor.
Tıbbi hatalardan mağdur olanların tazminat davalarında ciddi bir harç sorunu yaşadıklarını anlatan Savaş, 'Bu durumla karşılaşan insanların maddi durumları genellikle iyi olmuyor. Dernek çatısı altında maddi sorunları aşıp hukuki anlamda destek olacağız' diyor.