Türk Hava Yolları'na ait TK 1462 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi Kilis isimli uçağı, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Simferopol"dan kalkarken lastiklerinden biri patladı. Simferopol Havaalanı görevlileri, uçağın kalkmasının ardından, pistte buldukları lastik parçasıyla ilgili kaptan pilotun bilgilendirilmesi için İstanbul ile temasa geçti. Sol dış lastiği patlayan ve içinde 82 yolcusu bulunan uçağın pilotu, İstanbul Atatürk Havalimanı"ndaki yetkililerin uyarması sonucu konu hakkında bilgi sahibi oldu.

Kaptan pilot iniş öncesi patlamış lastiğin durumunu öğrenmek için Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi"nin görebileceği şekilde pisti bir kere pas geçti. Uçağın inişinden önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi itfaiye ekipleri Atatürk Havalimanı pistinin kenarında önlem aldı. Sol dış lastiği patlayan uçak dün akşam saat 20.52"de 18-36 pistine sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.

Uçaktaki yolcular, kalkış sırasında bir ses duyduklarını ve ufak bir sarsıntı yaşadıklarını belirterek, "Simferopol"dan kalkarken bir gürültü duyduk silah sesi gibi, birazda sarsıntı oluştu. Yolculuğumuzun geri kalan kısmı gayet normal geçti. Hiç bir aksilik yok gibiydi. Uçağımız İstanbul"a inmek istediği sırada pisti bir kere pas geçerek ikinci denemesinde indi. İstanbul"a inince uçağın altında birçok yetkili görünce uçağın lastiğinin patlak bir şekilde iniş yaptığımızı öğrendik"dedi.

Uçak indikten sonra bakım için THY hangarına alındı.