THK Söke Şubesi"nden edinilen bilgiye göre Söke merkezde 4 bin 562 adet koyun, 676 keçi ve 7 ton dana derisi toplandı. Didim"de ise Bin 590 koyun, 253 keçi ve bin 758 kilogram da dana derisi toplandı.
Yaşanılan ekonomik krize karşı toplanan deri miktarını oldukça verimli bulan THK Söke Şube Başkanı İdris Balcı; kurban derilerine THK"na bağışlayan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Balcı, “Tüm belediye, kamu kurum ve kuruluşlarına, merkez ve köy muhtarlarımıza, köy bekçilerimiz ve kurumumuz adına deri toplamada çalışan tüm görevlilerimize öncelikle yardım ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız THK"na güven duymaktadır. Bunu da kurban derisi bağışları ile göstermektedir. Kurban bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Bilindiği gibi, THK"na bağışlanan kurban derilerinden elde edilen gelirin yüzde 5"i il ve ilçelerde bulunan Kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakıfları"na, yüzde 4"ü Kızılay"a, yüzde 3"ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu"na pay edilirken; yüzde 40"ı ise THK"na kalıyor.