THK Nazilli Şubesi, 2010 yılı Fitre-Zekat faaliyetlerinden elde edilen 43 Bin 408 TL'lik gelirin yüzde 50'si olan 21 bin 704 liralık çeki Nazilli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) verilmek üzere İlçe Kaymakamı Mehmet Okur’a teslim etti. Kaymakamlık makamında düzenlenen programa Türk Hava Kurumu Nazilli Şube Başkanı Ergün Özyılmaz ile şube yöneticileri katıldı.

THK’nın Türkiye’nin temel kurumlarından biri olduğunu belirten Başkan Özyılmaz, Atatürk’ün kurduğu kurum ile yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin imdadına yetişmeye devam edeceklerini söyledi. Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur da yaptığı konuşmada, THK’nın ve SYDV'nin toplum yararına çalışan sivil toplum kuruluşları olduğunu ifade eden Okur, “Her iki kuruluşumuzun amacı insanlarımıza hizmettir, insanlarımızın sıkıntılarını bir nebze olsun aza indirmektir. Biz kaymakamlık olarak, vakıf olarak Türk Hava Kurumu'nu da kendi kurumumuz olarak görüyoruz. Onun yaşaması için bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Çünkü Türk Hava Kurumu büyük Atatürk'ün bizlere emanetidir. Kuruma desteğimiz her şartta sizlerle devam edecektir” dedi.

Nazilli Kaymakamlığının ardından Bozdoğan Kaymakamlığına ziyarette bulunan Kurum yetkilileri, Bozdoğan Kaymakamlığına da 7 bin 800 liralık temsili çeki Kaymakam Mahmut Kaşıkçıya teslim etti. Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, THK’nın 1925 yılından bu yana hizmetlerini sürdürdüğünü söyledi. THK’nın, her yıl topladığı fitre ve zekat gelirlerinin yüzde 50'ni SYDV'na verdiğini belirten Kaymakam Kaşıkçı, SYDV'nin de Bozdoğan halkına ulaştırdığını ifade etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png