THK’nın Ramazan ayı dolayısıyla zekat ve fitre kabul ettiğini ifade eden THK İncirliova Şube Başkanı M. Ali Özcan, “Bildiğiniz gibi, vatandaşların fitre ve zekatlarını her ramazan ayında olduğu gibi, bu yıl da Türkiye çapında toplamaya yetkili kuruluş; Türk Hava Kurumu’dur. İncirliova Şubesi olarak, tüm köy muhtarlarımıza bağışların yapılacağı zarfların dağıtımı bu hafta içinde yapılacak. Yine bizim sorumluluğumuzda bulunan Koçarlı merkez ve köylerinde dağıtımı yapılmıştır. İncirliova merkezde ise muhtarlıklar aracılığıyla zarf dağıtma konusunda ortaya çeşitli sıkıntılar çıktı. Bu sıkıntıları aşabilmek için de ramazan bayramına kadar her Cuma Sevgi Yolu üstünde bir stand açarak, vatandaşların bu standlarda dağıtılacak zarflara gönüllerinden geçen miktarda bağış yaparak, yine bu standımızda bulunan ağzı mühürlü sandığa bağış zarflarını atmalarını rica ediyoruz” dedi.
THK tarafından toplanan fitre ve zekatların yüzde 50’sinin toplandığı il ve ilçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na aktarıldığını açıklayan Özcan, “Toplanan fitre ve zekatlar Vakıflar aracılığıyla yardıma muhtaç vatandaş için kullanılıyor. Geriye kalan yüzde 50’lik bölümün ise yüzde 40’ı THK’nın gelişmesine, yüzde 4’ü Kızılay’a, yüzde 3’ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna ve yüzde 3’ü de Türkiye Diyanet Vakfı’na aktarılıyor” diye konuştu.
Sevgi Yolu’nda kurulan standa THK Genç Kanatlar Topluluğu üyelerinden Müşerref Güler, Talha Ali Kılınç ile Zübeyde Ceylan gün boyu vatandaşlara zarf dağıtıp, fitre ve zekat toplamaya çalışırtı. THK İncirliova Şube Başkanı M. Ali Özcan da, çalışmaları yakından takip etti.