Christopher Nolan’ın merakla beklenen Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises) projesi için vizyon gününe yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Şu an halen post-prodüksiyon aşamasında olan yapım hakkında düne kadar viral reklam kampanyaları dışında yeni bir haber yoktu. Hollywood Reporter'un bildirdiğine göre geçtiğimiz Cuma filmin ilk kurgusu Warner Bros. yetkilileri tarafından izlendi. Tabii büyük bir gizlilik içinde yapılan bu gösterim hakkında nasıl geri dönüşler yaşandı bilmiyoruz ama Nolan kurgu masasında efsane üçlemenin son halkasını da en iyi bir biçimde sonlandırmak var gücüyle çalışıyor.
Her gelişmesi yakından takip edilen proje hakkında dün yeni bir haber daha yayınlandı. Henüz stüdyosunun yayınladığı resmi bir konusu olmayan film hakkında, filmlerin lisanslı 35mm film şeritlerini satan FilmCells isimli firma yeni bir konu yayınladı:
Komiser Gordon'un Gotham Şehri'nin iç karışıklıklarla yok edileceğine dair bir plana rastlamasıyla Bruce Wayne Batman olarak aksiyona geri döner. Ölümcül düşmanları gizemli Selina Kyle ve Bane ise, Batman efsanesini tane tane parçalamak için hazır beklemektedir.
Filmin daha önce yayınlanan konusu şöyleydi:
Kara Şövalye'de yaşananlardan 8 yıl sonra terörist lider Bane Gotham Şehri'ne ayak basmıştır. Bane, şehrin güvenliğini tehlikeye atmasının yanı sıra, Batman'in karşısına çıkmaya da artık hazırdır...
Bilmediğimiz yeni bir şey söylemese de, önümüzdeki aylarda yeni bir fragmanı daha yayınlanması beklenen projenin her şeyi olmasa da karanlıkta kalmış bazı noktaları aydınlatacağını düşünüyoruz.
Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises) ülkemizde 27 Temmuz 2012'de vizyona girecek.