İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre halk, ülkede yoksul kesimlere sosyal yardım yapılmasını anlayışla karşılamıyor.

Bugün birçok gazetenin yer verdiği Ulusal Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin araştırmasına göre, araştırmaya katılanların sadece yüzde 27'si hükümetin sosyal yardım harcamalarını artırması gerektiğini düşünüyor.

Katılımcıların yarısı da "Devletin herkese makul yaşam koşulları sunması gerektiğine" inanıyor.

Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Penny Young, "(Eski Başbakan) Margaret Thatcher iktidardan ayrılalı 20 yıl oldu. Ancak kamuoyunun eğilimleri şimdi Thatcher'ın temel inançlarına çok daha yakın" dedi.

3 binden fazla kişinin katıldığı araştırmada, eğitim ve sağlık hizmetlerinden memnun olanların oranıysa, yüzde 64 ile şimdiye kadarki en yüksek düzeyde seyrediyor. Independent gazetesi konuya ilişkin habere, İşçi Partisi'nin iktidara geldiği 1997'de halkın sadece üçte birinin sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu da hatırlatarak yer verdi.

İngiltere'deki mevcut Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümeti birçok alanda kesintilere gidiyor. Hükümet sosyal yardım sisteminin de yenilenmesi gerektiğini savunuyor.