Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı (Kulüpler Birliği) Toplantısı İstanbul'da yapıldı.
Birliğin Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki ofisinde, Yıldırım Demirören başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından alınan kararlarla ilgili açıklamayı Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu yaptı.
 
Akıncıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile aralarında öncelikli mali olmak üzere ciddi sorunları bulunduğunu, federasyonla görüşmek üzere bir komisyon oluşturduklarını belirterek, ''TFF ile birliğimiz arasında öncelikli mali olmak üzere ciddi sorunlarımız mevcut. Bu hususların TFF ile görüşülmesi için bir komisyon kuruldu. Önümüzdeki günlerde bu komisyon TFF'den resmi bir randevu isteyerek karşılıklı detaylı olarak görüşülecektir'' dedi.
 
Birlik olarak Türk futbolunun içerisinde bulunduğu durumdan çıkması ve istikbali için, makro plan ve uygulamalar yapılması için uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verdiklerini anlatan Akıncıoğlu şunları kaydetti:
 
''Bildiğiniz gibi 6222 sayılı kanunun değiştirilmesiyle ilgili bir taslak teklif verildi. Kulüpler Birliği tarihinde ilk defa ittifakla bu tasarının desteklenmesine karar almıştı. Bu konuda tüm hukukçulara, kamuoyuna TFF'ye, siyasi partilere ve tüm parlamenterlere, özellikle de spor medyasına, Türk futbolunun selameti için böyle bir karar alınıp böyle bir taslak değişikliğini destekledikleri için şükranlarımızı sunmak istiyoruz.
 
Türk futbolunun içerisinde bulunduğu durumdan çıkması ve istikbali adına, makro plan ve uygulamalar yapılması için uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulmasına birlik olarak karar verildi. Bu komisyon Türk futbolunun şu anda içinde bulunduğu konumdan çıkması için neler yapılması gerektiğini kararlaştırıp uygulamaya geçilmesi için çalışmalar yapacak. Birlik olarak da biz elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapacağız.''
 
-''Van'a okul yaptıracağız''-
Hasan Akıncıoğlu, birlik olarak Van'a okul yaptırma kararı aldıklarını açıkladı.
 
Van'da meydana gelen depremler nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyen Akıncıoğlu, ''Birlik olarak Van'da bir okul yapılması kararı aldık. Bu kararımızı destekleyen Gençlik ve Spor Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Aynı zamanda bu kararımızda bizimle birlikte Spor Toto Teşkilatı da hareket edecek. Van'da bir okul yaptıracağız. Yaraların sarılması için böyle bir destekte bulunacağımız için tüm kulüpler birliğine üye olan başkan arkadaşlarımla beraber son derece mutluyuz'' şeklinde konuştu.
 
Akıncıoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı'nın bundan sonraki olağan toplantılarını, Süper Lig'de takımı bulunan şehirlerde sırasıyla yapılmasına karar verdiklerini, ilk toplantının 6 Aralık Salı günü Antalya'da gerçekleştirileceğini bildirdi.
 
Hasan Akıncıoğlu, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Abdullah Avcı'ya da yeni görevi nedeniyle Kulüpler Birliği olarak başarılar diledi.
 
Bu arada, toplantıda eski Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı da hazır bulundu.
 
-"Hiç kimsenin menfaati doğrultusunda böyle bir taslak desteklenmedi"-
Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı (Kulüpler Birliği) Toplantısı İstanbul'da yapıldı.
Birliğin Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki ofisinde, Yıldırım Demirören başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından alınan kararlarla ilgili açıklamayı Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu yaptı.
 
Akıncıoğlu, aldıkları kararları açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
Türk futbolunun geleceği için makro planlar yapması için uzmanlardan kurulacak komisyonunun ilk adımlarının ne olacağı ve yasa tasarısının ne zaman yürürlüğe girmesini bekledikleri yönündeki sorulara verdiği cevapta, bu tasarıya olan desteklerinin kamuoyunda farklı çevrelerce yanlış anlaşıldığını kaydeden Akıncıoğlu, ''Hiç kimsenin veya kuruluşun menfaati doğrultusunda böyle bir taslak desteklenmedi'' dedi.
 
Yasanın kabul edilmesini ve hemen uygulamaya geçmesini beklediklerini ifade eden Akıncıoğlu, şöyle konuştu:
 
''Yasa değişiklik tasarısı dün komisyondan geçti, Meclis'te daha kabul edilmedi. Kabul edilmesini bekliyoruz. Desteklediğimiz bir tasarıydı bu. Uygulamaya hemen geçmesini bekliyoruz. Bir hususu belirtmek istiyorum. Bu tasarıya olan desteğimiz kamuoyunda değişik çevrelerce yanlış algılandı. Ancak şunu açık yüreklilikle belirteyim, ittifakla alınmış bir karardı bu. Alınmasının zarureti Türk futbolunun selameti içindi. Hiç kimsenin veya kuruluşun menfaati doğrultusunda böyle bir taslak desteklenmedi. Ancak, yaşanan olayları, tribünlerde olsun son günlerde intikal eden bütün konuları spor kamuoyu olarak hep beraber yaşıyoruz. Bu hususların tekrar yaşanmaması için ve kanunun gerektiği şekilde işleyebilmesi için bu değişikliklerin zarureti vardı, o açıdan bunu destekledik. Tamamen Türk futbolunun önünün açılması için yapılan destekti.''
 
-''Türk futbolunun bulunduğu durumdan hiçbirimiz memnun değiliz''-
Türk futbolunun bulunduğu durumdan memnun olmadıklarını ifade eden Hasan Akıncıoğlu, komisyonun yapacağı çalışmalarla ilgili olarak da şu bilgileri verdi:
 
''Şu anda Türk futbolunun içinde bulunduğu durumdan hiçbirimiz memnun değiliz. Her alanda, sportif manada da memnun değiliz, performans bazında da memnun değiliz. Dolayısıyla sorunların neler olduğunu değişik platformlarda hepimiz dile getiriyoruz ancak bunun tarafımızca oluşturulacak olan bir uzman heyeti tarafından hem hukuksal, hem sosyal boyutu, hem sportif boyutu incelenerek bir makro plan yapılıp, bunun uygulanması doğrultusunda bir fikir birliğine vardık. Bunu spesifik olarak detaylandırmaya fazla gerek yok, çünkü hepimiz detayları biliyoruz. Şu anda kamuya intikal eden durumlar ortada. Türk futbolunun Avrupa ve dünya platformundaki yeri de malumunuz. Bildiğiniz gibi Türkiye'de nüfusun yüzde 30'u genç insanlardan oluşuyor. Büyük bir potansiyel olan ülkeyiz. Dolayısıyla daha ileriye götürmek için Türk futbolunu çok ciddi kararlar alınmasının gerekliliğine inanıyoruz. Bu kararları almak için birliğimiz bir inisiyatif kullanıp, adım atmaya karar vermiştir. Bu kararlılığı da sonuna kadar sürdürecektir.''
 
-4 kulüp taraftarı için alınan deplasman yasağı-
Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin taraftarlarının takımlarının birbiriyle oynadığı maçları deplasmanda izleyememesi kararıyla ilgili sorular üzerine de Hasan Akıncıoğlu şu değerlendirmeyi yaptı.
 
''Dört büyük kulübün kendi aralarında aldığı kararın tamamen Türk futbolunun istikbali ve içindeki olumsuzlukların yaşanmaması için alınmış kısa dönemli karar olduğunu kulüp başkanları belirttiler. Tribünlerde yaşanan sıkıntıları hep beraber izliyoruz. 6222 sayılı yasada yapılacak değişikliklerden sonra yönetmelik de kısa sürede yürürlüğe girerek bu olumsuzluklar ortadan kalkacaktır diye düşünüyoruz. Alınan karar tamamen tribünlere gelen seyircilerin ve Türk futbolunun istikbali için alınmış bir karar. En kısa zamanda kalkması için, dört büyük kulübün yöneticileri ve biz Kulüpler Birliği olarak en kısa zamanda her şeyin normal rayına oturması ve tribünlerdeki şiddetin sona ermesi için elimizden geleni yapacağız. Bu ortam düzeldiğine kanaat getirildiği zaman ümit ediyorum ki... Tabii ki bu karar tamamen kulüpler arasında centilmenlik kararı. Hiç kimsenin hiçbir hakkının sınırlandırılması mümkün değil. Tamamen taraftarların selameti için alınmış bir karar.''