Bakanlar Kurulumuzda hain saldırı başta olmak üzere terör ve terörizmle ilgili konular başta olmak üzere konular ele alınmıştır. Geçen 5 yılda sağlanan devlet-millet bütünleşmesi sürdürülecektir. Terörle Mücadelede hükümetimizin ve ilgili kurumların kararlığı tamdır.


Cumhurbaşkanlığı, hükümet ve Türk Silahlı Kuvvetleri tam bir mutabakat içerisindedir. Hükümet terörün önüne geçmek konusunda tam bir siyasi kararlılığa sahiptir.Terör konusu bir milli meseledir. Toplum olarak bu tür hain saldırılara karşı vereceğimiz en önemli cevap sağduyu olmaktır.
Türkiye Cumhuriyeti uniter yapısını koruma gücüne sahiptir.


Dünkü menfur saldırıdan sonra en üst düzey toplantılar yapıldı. Terörle mücadele devam eden süreçtir. Dün aldığımız karar var, bugün aldığımız karar var ve yarın da alacağımız karar olacaktır. Dün, bugün ve bundan sonra alınacak kararlar konusunda devletimizin bütün birimleri mutabakat içerisindedir. Aldığımız ve alacağımız kararlarda hiçbir şekilde bir fikir ayrılığı söz konusu değildir.

Yapılan çok sayıda dış temas var doğrudan ya da telefonla. Başbakanımızın yaptığı temaslar var. Yarın İngiltere Başbakanı'yla görüşecek dün ABD Dışişleri Bakanı'yla görüştüler. Dışişleri Bakanımız İslam ülkeleri ve Irak'a komşu ülkeler ile temaslarını sürdürüyor.

İyi niyetli olarak yapılan tepkilerden bir kısmı art niyetli hale gelebilmektedir. Ülkenin muhtelif yerlerinde yapılan ve yapılması muhtemel tepkilerin art niyetli kişilerce provake edilmesi riski vardır. Bu konuda dikkatli olanması gerekir.
Tepkiler ülkenin birliğine, dirliğine zarar verecekse izin verilmemeli.

TEZKEREYİ DOLAPTA DURSUN DİYE ÇIKARMADIK
Tam bir kararlılıkla bu tezkereyi çıkardık. Bu tezkereyi dolapta dursun diye çıkartmadık. Bugün alınan, yarın alınacak kararlarımızın Türk Silahlı Kuvvetleriyle tam bir mutabakat halinde olacağının altını çizdim.

Kuzey Irak'ta şu ya da bu şekilde konuşanlara geçmişte cevap verdik, bundan sonra da veririz.


AYRINTILAR GELİYOR...