Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sınır ötesinde operasyon yapma imkanı veren tezkerenin süresinin bir yıl daha uzatılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yapılan terör eylemlerine karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi harekatına imkan veren tezkerenin süresini 1 yıl daha uzatacaklarını belirtti. Çiçek, konuya ilişkin tezkerenin, TBMM'ye sevk edileceğini ve Meclis açıldığında da konunun görüşüleceğini bildirdi. Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kurulda ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi.Bakan Çiçek, 17 Ekim 2007 tarihinde TBMM'nin Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yapılan terör eylemlerine karşı, TSK'nın sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmasına imkan veren tezkereyi kabul ettiğini anımsatarak, sürenin17 Ekim'de dolacağını belirtti. Bu konuda spekülasyonların yapıldığını ifade eden Çiçek, “Bugün Bakanlar Kurulu toplantısında bu sürenin 1 yıl daha uzatılmasıyla ilgili konuşulmuş ve bunun da TBMM'ye sevkine karar verilmiştir. Başka konularda yanlış yazılabilir, eksik yazılabilir, bunları anlayışla karşılarız ve bunları düzeltiriz fazla hasarı olmaz, ancak terör gibi ülkenin birliğiyle, bütünlüğü ve güvenliğiyle alakalı ve doğrudan da güvenlik güçlerimizin hayatı ve morali ile ilgili konularda teyit edilmemiş bilgilerin yazılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.
YANLIŞ DEĞERLENDİRMELER OLDU

Konuya ilişkin sorular üzerine basın mensuplarına “İlk Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelecektir. Meclis açık olmadığı için de bunun çok daha önceden kararlaştırılması için bir sebep yok, bizim bu konuda bir tereddütümüzde, karar vermede bir sıkıntımız da yok” dediğini anımsatan Çiçek, “Bununla ilgili yanlış değerlendirmeler oldu. Ama güvenlik güçlerimiz dağda bayırda hayatlarını ortaya koyarak ülkenin birliğine, dirliğine, huzuruna karşı canhıraş bir mücadele yürütürken onların morallerini bozacak veya bu kararları verenlerle ilgili yanlış değerlendirmelere imkan verecek bir yazının yazılması, bir haberin verilmesi çok doğru değil. Hükümet olarak, 17 Ekim'den itibaren sürenin 1 yıl daha uzatılmasıyla ilgili tezkere TBMM'ye sevk ediliyor, Meclis açıldığında da ilk günlerde bu konu görüşülmüş olacaktır” dedi.


Öğrenciye af müjdesi

Çiçek, kamuoyunda "öğrenci affı" olarak bilinen konunun gündeme geldiğini belirterek, "29 Haziran 2000 tarihinden kanunun yürürlüğe gireceği tarihe kadar, her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilmiş öğrencilere ilişkilerinin kesilmesine neden olan bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve 3 sınav hakkı verilmiş olacaktır" dedi