Tezcan, teklife ilişkin yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın temiz bir çevrede yaşaması anayasal bir haktır. Bunun bedelini son kuruşuna kadar vatandaşa ödetmeye dönük bir sistem ne vicdanla ne de adaletle bağdaşır. Devlet vatandaşın cebinden elini çeksin”dedi.
Tezcan açıklamasında şunları kaydetti:
“Çevre Kanunu’ndaki 11.maddenin toplam maliyetin tamamını vatandaşın ödeyeceğine ilişkin hükmün kaldırılması için kanun teklifi verdim. AKP hükümeti, 2006 yılında 2872 sayılı Çevre Kanunu’nda yaptığı değişiklikle altyapı maliyetini vatandaşlara ödetme esasını getirdi.27 Ekim 2010 tarihinde çıkartılan yönetmelikle de personel giderlerinden, yatırım giderlerine kadar tüm sistem giderlerini halkın ödemesi esasına dayalı bir sistemi yürürlüğe koydu.
Bu uygulamayla yurttaşlarımız yüksek tarifeli faturalarla karşılaşarak, belediyelerin tesis durumuna göre her faturaya 8-10 lira ilave fatura ödemek zorunda kaldı. AKP, halkımızı kamu hizmetini parasıyla satın alır durumuna getirdi. Vatandaşlarımızın temiz bir çevrede yaşaması anayasal bir haktır. Bunun bedelini son kuruşuna kadar vatandaşa ödetmeye dönük bir sistem ne vicdanla ne de adaletle bağdaşır. Devlet vatandaşın cebinden elini çeksin. Bu sebeple belediyelerin elini kolunu bağlayıp yüksek fatura bedellerine neden olan bu yanlış uygulamanın kaldırılmasını talep ediyoruz.”