Tezcan, Didim Belediye Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türk tur operatörlerine özel teşvikler vereceklerini belirterek, tesislerin yenilenmesi için ve yeni büyük tesislerin yapılması için kredi sistemini yeniden işler hale getireceklerini söyledi. 
     CHP iktidarında turizmcilere ölü sezon indirimi yapacaklarını ifade eden Tezcan, ''Didim'deki turistik işletmeler yoğun sezonda çalışırken, kışın prim yükünden dolayı işçi çıkarmak zorunda kalıyor. Turizmcinin yazın kazandığıyla, kışın kazandığı aynı değildir. Bu yüzden düşük sezon indirimi yapılması gerek. CHP iktidarında turistik bölgelere göre, düşük sezon indirimi yapılacak ve turizmcilerimiz sezon dışı dönemlerde sigorta primlerini daha düşük ödeyecekler'' dedi. 
     Tezcan, yerleşimlerin nüfuslarına göre kaynak aldıklarını, ancak bunun turizm bölgeleri için adaletsiz bir sonuç doğurduğunu da savunarak, şunları söyledi: 
     ''Didim kayıtlı nüfusuna göre İller Bankasından destek alıyor. Fakat, Didim'in kış nüfusu 50 bin iken, yaz döneminde bu rakam 500 bine kadar çıkıyor. 50 bin nüfusluk bütçeyle 500 bin nüfuslu ilçeye hizmet verilmesi beklenemez. Bunda ciddi bir adaletsizlik var. Bu anlayış bölgeye hizmet akışında çok ciddi sıkıntılar yaratıyor. Didim eksik hizmet alıyor. CHP iktidarı sürecinde bunun da önüne geçeceğiz.''