Aydın'ın Didim ilçesi Akbük Beldesi'nde, CHP teşkilatına ''teşekkür'' ziyaretinde bulunan Tezcan, mahkemenin tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi yönünde verdiği kararı eleştirdi. 
     ''Milletin iradesi ile seçilenlerin tutuklu kalmaları vicdanları yaralıyor'' diyen Tezcan, şöyle devam etti: 
     ''Biz Türkiye'de yargının üzerinde siyasetin hükmünün kurulduğunu söylemiştik. Yargının siyasetin emrine sokulduğunu, AK Parti'nin kuvvetler birliği ilkesini hayata geçirdiğini ve yargıyı siyasetin emrine sokmak istediğini söylemiştik. İşte şimdi bu söylediklerimizin doğrulandığını hep birlikte yaşamakta ve görmekteyiz. O arkadaşlarımız yüz kızartıcı suçtan tutuklu olsaydı, onların dışarı çıkması için hakim kararı olmasına ihtiyaç olmayacaktı. Otomatik olarak dokunulmazlık zırhına bürüneceklerdi. Yargılanmaları duracaktı.'' 
     Tezcan, Akbük'te yüzde 58'lik bir oranla başarılı bir sonuç aldıklarını da ifade ederek, ''Ankara'ya gittim mazbatamı aldım ve yemin etmeden önce sizlere teşekkür borcumu yerine getireyim diye geldim. Aydın'daki başarımız bizleri sevindirmekle beraber, Türkiye'deki sonuç üzmüştür. Fakat bir gerçekte var ki, artık partimiz yüzde 20-21 trendinde sıkışıp kalma durumundan kurtulmuş yüzde 26'lara gelmiştir. Bu süreç bizi hiç tereddütsüz önümüzdeki seçimlerde iktidara taşıyacaktır'' dedi.