AYDINPOST HABER SERVİSİ - CHP’li Tezcan Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki polislere yapılan muameleyi ele aldığı mektubunda Bakan Şahin’e buna benzer uygulamalardan utanç duyduğunu dile getirdi.
İşte Bülent Tezcan’ın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yazdığı mektup:

Sayın, İdris Naim Şahin 28.07.2010
İçişleri Bakanı

Size bu mektubu geçmiş olsun demek ve üzüntünüzü paylaşmak için yazıyorum.

Bakanlığınıza bağlı emniyet teşkilatı bünyesinde Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polislere yapılan muamele gerçekten hepimiz üzdü.
Malumunuz olduğu üzere iktidar partisi AKP’nin Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ile tartışan memuru teşhis için bir grup polis sıraya dizilmiş ellerine numaralar yazılı kağıtlar verilmiş ve milletvekilinin oğlu, danışmanı ve AKP gençlik kolları üyesi kantincinin önünde ayakta bekletilerek terbiye edilmişlerdir.
Teşhis sonucu iki komiser yardımcısı Murat Emer ile polis Alper Atilla açığa alınmış, daha sonra komiser yardımcısı sürgün edilmiştir.
Polis memurlarına ve emniyet teşkilatına yönelik bu onur kırıcı davranışın fotoğrafları basına yansımıştır.
Sayın Bakan, teşkilatınıza yönelik bu onur kırıcı muamelenin kuşkusuz kabul edilebilir bir yanı yoktur. Üstüne üstlük mağdur polislerin bir de sürgün edilmesinin olaydan duyacağınız utanç ve acıyı kat be kat artıracağının da farkındayım. AKP iktidarının iktidar gücünü kişiselleştirerek özel çıkarları için kullanması, hükümet gücünü keyfi ve özel amaçlarına tahsis etmesi, “ben devletim istediğimi yaparım” pervasızlığında olmasının mağduru olduğunuzun farkındayım. Acınızı ve üzüntünüzü paylaşıyorum.
Üzüntünüzü bir nebze de olsa hafifleteceği inancıyla, CHP iktidarında AKP’nin bu tür pervasız ve alçaltıcı tutumlarının hesabının sorulacağını ifade ediyorum.
Bu duygularla, Bakanlığınıza bağlı emniyet mensuplarına yönelik bu utanç verici muameleden duyduğunuz üzüntüyü paylaşır, geçmiş olsun dileklerimi iletirim.
Saygılarımla.


Bülent Tezcan
Aydın Milletvekili
 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png