Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Sermin Bilen danışmanlığını yaptığı doktora tezini MSN’de eleştiren aynı okuldaki öğretim üyesi Adnan Atalay hakkında dava açtı, savcı Atalay’ın iki yıl hapsini istedi. Atalay, MSN’de ‘Siz Nazi subayı mısınız?‘ diye sormuştu.
 
Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda görev yapan Yrd. Doç. Sermin Bilen, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde, öğrencisi Esin Uçar Cankaya’ya ait, danışmanlığını yaptığı ’Aktif öğrenim müzik teorisi dersine ilişkin akademik başarı, tutum, öz yeterlilik algısı ve yüklemeler üzerindeki etkileri’ konulu doktora tezine, şikayetçi olduğu Adnan Atalay’ın, kendi internet sitesinde hakaret ettiğini öne sürdü. Yrd. Doç. Dr. Sermin Bilen’in dilekçesinde Atalay’ın kendisi hakkında kullandığını belirttiği hakaret içeren cümleler şöyle: ‘Üzerine laf söyletilmeyen doktora tezi, Yrd. Doç. Sermin Bilen’e’, ‘Tezler de eleştirilir doktor hanım... Tabi ortada savunulabilecek bir tez ve kişide de onu savunabilecek bilgi, birikim varsa’, ‘Alanı armoni ya da müzik teorisi olmayan bir insan tarafından yönetildiğinde en küçük bir kuşku yoktur’, ‘Siz kendinizi ne sanıyorsunuz, kendinizi dev aynasında görüyor olabilirsiniz, karşınızdakiler size aynı aynadan bakmadıkları için boyunuz ortaya çıkıyor, keşke biraz küçülüp de sizin yönetiminizde çalışsaydım, sahip olduğunuz bilgi düzeyi okuyup anlayabilmenize yeter mi bilmem ama, çok merak ettiyseniz okumaya çalışın, sahi siz kimsiniz üniversitede yardımcı doçent mevkiine ulaşmış bir akademisyen, bir bilim insanı, bir sanatçı mı yoksa, bir nazi subayı, bir diktatör, ya da bir esir kampı müdiresi mi?’, ’Yönettiği teze laf söyletmeyen doktor hanımdan ibretlik bir doktora tezi daha’.
 
Savundu ama...
 
Şikayet dilekçesini değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Servet Demirkan, Adnan Atalay hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Öğretim görevlisi Adnan Atalay ise “Davacı ile bir husumetim yoktur. Tamamiyle internet üzerinden yazdığım yazılar, bilimsel içerikli ve eleştiri niteliğinde düzenlenmiş yazılardır. Yazılarımın hiçbirinde hakaret kastı taşımadım. Suçsuzum beraatimi istiyorum” dedi. .
 
DHA