İlk kaset skandalından sonra “8 kişinin daha kaseti var” açıklaması yapan Diker, “Kasetlerin çekildiği mekanla ilgili MHP’li yöneticinin ismi kamuoyuna yansıyabilir” dedi. MHP’de kaset depremi ile istifa eden 10 yöneticinin ardından DYP eskiMilletvekili Tevfik Diker, ilginç açıklamalar yaptı. Daha önce 8 kaset olduğunu söyleyen ve gelişmeleri önceden tahmin eden Diker,MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kimlerin kaseti olduğunu bildiğini söyleyerek, “İlk kasetin yayınlandığı 27 Nisan’dan itibaren katıldığımher programda ve her yazıda ‘yeni kasetler varmış ve 8’i sırasıyla yayınlanacak’ demiştim. Son yayınlanan kasetlerden sonra ‘elde 3 kaset daha hazır bekliyor’ demek için 8’den 5’i çıkarmak yeterlidir” dedi. Diker ayrıca, görüntüleri yayımlanmadan istifa eden 2 MHP’linin uygunsuz şekilde kayıt altına alınmasıyla ilgili deMHP’li bir yöneticinin adının kamuoyuna yansıyabileceğini aktardı. 
 
SES KASETİ MHP’Yİ ZORA SOKABİLİR 
 
Diker, biri ses olmak üzereMHP’lilere ait 3 kasetin daha olduğunu ileri sürdü. Ses kasetinde MHP’yi zora sokacak açıklamalar olduğunu söyleyen Diker, görüntülerin ise benzer uygunsuz davranışlar içerdiğini kaydetti. “Kaset organizasyonlarının yapıldığı bir toplantının sahibinin deşifresi birmedya organı tarafından yapılırsa şaşmayın” diyen Diker şöyle devametti: “Hakkında kaset olduğu iddia edilen 5 genel başkan yardımcısından ikisinin hakkındaki yayınlanmayan kasetin çekildiği mekan ve bu iki kişinin katıldığı toplantı ile ilgili MHP’li bir yöneticinin ismi yakında kamuoyuna yansıyabilir.MHP yöneticisisin genel başkan yardımcılarının senin olduğu bir yerde kasetleri çekiliyor, kayda giriliyor. Ama o toplantı ile ilgili düzenleyici sensin. Kasetleri olduğu söylenen isimleri Bahçeli’ye iletmek istedimama benle konuşmadı. Demek ki kendisi de o isimleri biliyor.” 
 
Gözler SiARM iddialarına çevrildi
 
Tevfik Diker’in açıklamaları, 10 MHP’li yöneticinin istifasına neden olan ‘farklıülkücülük’ sitesinin yaptığı son açıklamayı akıllara getirdi. Sitede, istifa eden 6 Genel Başkan Yardımcısı’na çeşitli suçlamalar yöneltmiş ve görüntüleri yayımlanmadan istifa eden MHP Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Taytak ile Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak için “SİARM’da parti stratejisi görüşmeleri ve kadınlarla çok renkli dakikalar” ifadesi kullanılmıştı. MHP’lilere ait görüntülerin bazılarının da Staretjik İletişim ve Araştırma Merkezi (SİARM) toplantısı sırasında çekildiği iddia edildi. SİARM, MHP’nin siyasal kampanyalarını yürüten şirket olarak öne çıkıyor. Kapalı olan sitelerinde MHP Genel Merkezi adına yürüttükleri faaliyetler de; ‘Türkiye Tek Yürek (2007), TCK 301. Madde Değişikliği (2008), 40. Yıl Kutlamaları (2009), 29 Mart Yerel Seçim Kampanyası (2009), Kimin Harcı (2009), Herkese Eşittir, 9. Büyük Kurultay (2009), Anayasa Referandum Kampanyası (2010)” şeklinde sıralanıyor.