TEV ile Singapur Uluslararası Yüksek Lisans Ödülü Programı (SİNGA) arasında oluşturulan TEV-SİNGA Doktora Bursu Programı çerçevesinde, her yıl 15 öğrenciye, Singapur Fen ve Teknoloji Araştırma Ajansı (A-STAR), Nanyang Teknik Üniversitesi (NTU) ve Uluslararası Singapur Üniversitesi’nde (NUS), temel bilimler, mühendislik ve biyomedikal bilimler alanlarında karşılıksız doktora bursu verilecek.
 
TEV-SİNGA Burs Programı imza töreni, Singapur Fen ve Teknoloji Araştırma Ajansı’ndan Dr. Khiang Wee LIM, Nanyang Teknik Üniversitesinden Professor Lam Khin YONG ve Uluslararası Singapur Üniversitesinden Professor Mohan S. KANKANHALLI, TEV Yönetim Kurulu başkanı Ömer M. Koç, TEV Yönetim Kurulu Üyeleri, TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal’in katıldığı törenle 21 Kasım 2011’de Taksim Divan Otel’de gerçekleştirildi.
 
İmza töreninde bir konuşma yapan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, TEV’in, üst düzey yönetici, bilim adamı, sanatçı, yani Türkiye’nin geleceğini kuracak liderler yetiştirmek hedefiyle 1969 yılında başlattığı yurtdışı burslarından bugüne kadar 1372 gencin eğitim şansı yakaladığını belirten Ömer M. Koç, “Bugün Türkiye’nin geleceğinin daha da parlak olmasını sağlayacağına inandığımız yurt dışı burs programımızda bir ilki gerçekleştiriyor olmanın gururu ile buradayız. Her yıl 15 başarılı bilim insanına Singapur’da alanındaki en iyi üniversite ve bölümlerde doktora şansı tanıdığımız için çok mutluyuz” dedi.
 
TEV’in artık yurtdışı burslarına Doktora Bursu’nu da eklediğini açıklayan Ömer M. Koç, Singapur’daki Dünya çapındaki 3 eğitim kurumu ile yapılan bu anlaşma ile her yıl 15 öğrenciye Singapur’da 4 yıllık doktora bursu vereceklerini açıkladı.
 
Singapur’un doktora için Türkiye’deki en başarılı gençleri seçmek ve doğru burs programı uygulamak üzere, ortak kurum olarak Türk Eğitim Vakfı’nı seçtiğinin de altını çizen Ömer M. Moç, Türkiye’nin en köklü ve güvenilir eğitim vakfı olan TEV’in, dünya çapında bilim insanları ve lider yetiştirme konusunda izlediği doğru stratejinin uluslararası arenada önemli bir güven çizdiğini belirtti.
 
TEV-SİNGA Doktora Bursu Programı çerçevesinde, 31 Aralık 2011 tarihine kadar yapılacak başvurular arasından seçilecek adaylar Mart 2012’de TEV-SİNGA burs komisyonunca mülakata tabii tutulacaklar. Mayıs 2012’de tamamlanacak bursiyer seçimlerinin ardından Temmuz-Ağustos aylarında oryantasyon programı gerçekleştirilecek.
 
Doktora Bursu’nu kazanan tüm adayların, yol, barınma, burs ve diğer harcamalarının tümü TEV-SIGNA tarafından karşılanacak.
 
TEV-SİNGA Burs Programı hakkındaki ayrıntılı başvuru koşulları ve başvuru formları TEV’in web adresi www.tev.org.tr’den temin edilebilecek.
 
TEV Hakkında
 
Başarılı öğrencilere burs veren, okul, öğrenci yurdu ve merkezleri açan, eğitim ve öğretim alanında çeşitli projeleri hayata geçirerek milli eğitime katkıda bulunan, Türkiye’nin en köklü vakıflarından TEV, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında 190 bini aşan öğrenciye eğitim bursu sağladı. Eğitime katkılarını yalnızca burslarla sınırlamayan TEV, bugüne kadar ülkemizin çeşitli yerlerinde 15 İlköğretim Okulu, 2 Anadolu Lisesi, 2 Yurt Binası, 1 Çıraklık Eğitim Merkezi, 1 Çok Amaçlı Toplum Merkezi ile 1 Çocuk Kütüphanesi’ni Türk Milli Eğitimi’nin hizmetine sundu. Ayrıca 2001 yılında üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türkiye’deki tek okul olan TEVİTÖL’ü (TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi) devraldı.