Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan"a Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tarafından verilen "Akıl sağlığı yerinde" raporunda ilginç detaylar yer aldı. Arslan'ın "deli numarası" yaptığı belirtilen raporun gözlem kısmında Arslan"ın "numaraları" anlatıldı.


DURUŞMAYA TIRAŞLI GELDİ

Ergenekon ve Danıştay"ın birleştirildiği davanın bugünkü duruşmasında tetikçi Alparslan Arslan"ın tıraşlı olduğu görüldü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi"nin talimatıyla cezaevi yönetimince saçı sakalı kesilen ve vücut temizliği yapıldığı bildirilen Arslan"ın kıyafetlerinin de yenilendiği gözlerden kaçmadı.

YERDE EMEKLEYEREK DOLAŞMIŞ PERSONELİ VE HASTALARI TEHDİT ETMİŞ

Arslan"ın akıl sağlığının yerinde olduğu vurgulanan raporda, şu detaylar yer aldı: ""Takip eden gözlemlerde sigara izmariti yedi. Pijamasını çıkarıp cinsel organını kameraya gösterdi. Anlamsız sesler çıkarıyor, gülüyor. Zaman zaman kahkaha atıp zaman zaman da bağırıyor. Eliyle 'git' manasına gelen işaretler yapıyor. Eliyle başını gösterip "deli" işareti yapıyor. Ağzını açıyor, kısa bir süre hareketsiz kalıyor. Namaz kılar gibi yapıyor, yerde emekleyerek dolaşıp derin derin nefes alıyor. Dilini dışarı çıkartıp havlama taklidi yapıyordu. Eliyle parmaklarıyla sayma hareketi yapıyordu. Kişi idrarını ve gaitasını odaya yapmaya devam etti. Diğer hastaları odasından işaretle tehdit etti. İşaretleri zaman zaman sağlık ekibine karşı da oluyordu. Hastalardan birisine "senin kafanı kopartırım" ve ceza infaz memuruna "memur bey beni çözer misiniz" dediği öğrenildi. Bu bilgi üstüne yapılan doktor görüşmesinde tekrar konuşmayı reddetti ve daha önceki davranışlarına devam etti. EEG çekimini yapacak sağlık personelinin üstüne yürüdü, tekme atmaya çalıştı. Jandarma tarafından engellendi "s... git ş.... seni pislik. Pisliksin sen oturmayacağım işte oturtamazsın" diyerek küfür ve hakaretlerde bulundu. Oturmak istemedi. Küfür etmeye başladı "sen kimsin kendini ne sanıyorsun. Bırakın beni, dışarıda bunu sizin yanınıza bırakmam" diyerek tehditte bulundu.""

KADIN PERSONELİN "BAŞI AÇIK" DİYE TEPKİ GÖSTERMİŞ

Raporda, psikiyatrik muayeneler sırasındaki gözlemler şöyle aktarıldı: ""Servise ilk alındığı dönemde bilinci açık, öz bakımı kötü saçı ve sakalı uzamış, göz teması kurmuyor, iletişime girmiyor, hareketli, amaçsızca cama ya da kapıya yöneliyor. Görüşme odasına gelmeyi ve oturmayı reddediyordu. Eliyle kadın sağlık ekibinin başının kapalı olmadığını ve görüşmek istemediği şeklinde yorumlanan işaretler yapıyordu. Öfkeli bir tutum sergiliyor, abartılı mimikler ve jestler yapıyordu.""

AŞIRI ABARTILI HAREKETLER

Raporun "psikometrik inceleme" başlıklı bölümünde de ise şu ifadelere yer verildi:

“Aşırı negativist tutumu nedeniyle iletişim kurmaya isteksiz, görüşmeye ilgisiz olmakla birlikte kendisine soru sorulduğunda öfkeli bir şekilde bakarak ağzı kapalı bir şekilde "sus" işareti, boğazını keser gibi yapma ve vurur gibi hareketler yapmaktadır. Tutumları aşırı abartılı ve teatral özellikler taşımaktaydı"- hürriyet