Türkiye'nin gündemine oturan cinayette bir detay daha açığa kavuşturuldu. Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak 197 gün sonra teslim olan ve tutuklanarak cezaevine konulan Garipoğlu'ndan alınan DNA örnekleriyle, polis Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan testlerde cinayette kullanılan tek suç delili olan testeredeki doku örnekleri uyuştu. Böylece testereyi Cem'in tek başına kullandığı kesinleşmiş oldu. Kaçış süresince ailesi ve yakın çevresinden birçok kişinin DNA örneği incelenmişti. Ancak bir numaralı zanlı Cem Garipoğlu'nun DNA örneği ilk kez teslim olduğu gece alınabildi. İşte Garipoğlu'nun 17 Eylül'de teslim olmasıyla başlayan delil maratonu:

l Polis, Garipoğlu'nu teslim alacağı gün tüm hazırlıklarını yaptı.

l Kriminal Şube'ye bilgi verildi ve nöbetçi uzman ekip hazır bekletildi.

l Garipoğlu, teslim olur olmaz Şişli Etfal Hastanesi'nde sağlık kontrolüne götürüldü.

l Sağlık kontrolünün ardından katil zanlısı Asayiş Şubesi'ne nakledildi.
Hastanede alınan kan örnekleri Kriminal Şube'ye gönderildi.

l Aynı gece hazırlanan ön raporda Cem Garipoğlu'nun DNA örneklerinin
cinayette kullanılan doku örnekleriyle bire bir uyuştuğu tespit edildi.

İşte 10 dakikalık konuşmanın sırrı
Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu'nun cinayet gecesi telefonla 10 dakika 20 saniye konuştuğu kişinin Cem'in arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Ailenin telefon trafiğini takibe alan polis, cinayetten 3 gün sonra 18 yaşından küçük arkadaşın ifadesine başvurdu.
İşte o ifade: Nida Bey, Cem'i en son ne zaman gördüğümü sordu. Ben de telefonla görüştüğümü ancak görmediğimi söyledim. Sonra hal hatır sordu. Cinayetle ya da Münevver ile ilgili bir şey konuşulmadı. Cinayetten bir süre sonra da Cem Garipoğlu ile telefonla görüştüğü saptanan çocuk, 'Sesi sakin geliyordu. Herhangi bir heyecan belirtisi hissetmedim. Havadan sudan konuştuk' dedi.

Kan örneği tırnaktaki dokuyla karşılaştırılacak
Polis, Kriminal Şube'de incelenen Cem Garipoğlu'na ait kan örneklerinin bir bölümünü de Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Kan örnekleri, Münevver Karabulut'un otopsisi sırasında tırnak aralarından alınan doku örnekleriyle karşılaştırılacak.

Yine 'SESSİZ TANIK' konuştu
Kanlı testereden alınan doku örnekleri, polisin 'sessiz tanık' olarak adlandırdığı olay yerindeki delillerin önemini bir kez daha gösterdi. Doku örneklerinin Cem Garip- oğlu'nun DNA'sıyla uyuşması, 'cinayet sonrası her olay mahallinde mutlaka bir sesiz tanık olur' iddiasını da kanıtlamış oldu./akşam